US Open: Νίκησαν οι Ριμπάκινα και Ζβέρεφ

Την πορεία τους στο US Open συνεχίζουν οι Ριμπάκινα και Ζβέρεφ.

US Open: Νίκησαν οι Ριμπάκινα και Ζβέρεφ

Η Έλενα Ριμπάκινα, η οποία βρίσκεται στο Νο. 2 της παγκόσμιας κατάταξης, νίκησε τη Ναόμι Οσάκα από την Ιαπωνία και συνεχίζει την προσπάθεια της για να γίνει Νο 1 στον κόσμο για πρώτη φορά στην καριέρα της, εάν επικρατήσει της Κινέζας, Ζενγκ Κινγουέν στα προημιτελικά του US Open.

Η 27χρονη χρειάσθηκε μόλις μία ώρα και έξι λεπτά για να νικήσει την Οσάκα, πρωταθλήτρια του US Open του 2018 και του 2020, με 6-1, 6-4, χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα και αφού «έσβησε» το μοναδικό break point που αντιμετώπισε.

Έχοντας κερδίσει το Australian Open τον Ιανουάριο, έφτασε στα προημιτελικά στη Νέα Υόρκη για πρώτη φορά και χρειάζεται μόνο μία ακόμη νίκη για να εκθρονίσει την Αρίνα Σαμπαλένκα από την κορυφή της κατάταξης της WTA, ακόμη κι εάν η Λευκορωσίδα τενίστρια κατακτήσει για τρίτη διαδοχική φορά τον τίτλο στην Νέα Υόρκη.

Στο μεταξύ, ο Ζβέρεφ απέκλεισε τον Ιταλό Νταρντέρι με 6-2, 6-2, 7-6(3) σε 2 ώρες και 30 λεπτά, με μια πειστική εμφάνιση. Ο πρωταθλητής του Γαλλικού Όπεν ήταν για άλλη μια φορά ακαταμάχητος στο σερβίς (13 άσσοι και 72% στα πρώτα σερβίς) χωρίς να απειληθεί από τον Ιταλό τενίστα. Στον επόμενο γύρο, ο Ζβέρεφ θα παίξει με τον Μπότιτς βαν ντε Ζάντσχουλπ.



Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 232110