Τζόκοβιτς - Ναδάλ 3-0: 7ο Australian Open για τον super Nole!

Απόλυτος κυρίαρχος στον τελικό ο Σέρβος άσος, κέρδισε εύκολα του Ναδάλ και κατέκτησε το 7ο Αυστραλιανό Όπεν της καριέρας του.

Τζόκοβιτς - Ναδάλ 3-0: 7ο Australian Open για τον super Nole!

Σε έναν αγώνα που προμηνυόταν ντέρμπι αλλά μετατράπηκε σε μονόλογο του Νόβακ Τζόκοβιτς, ο Σέρβος άσος «καθάρισε» με συνοπτικές διαδικασίες τον Ραφαέλ Ναδάλ και κατέκτησε το 7ο Australian Open και το 15ο Grand Slam στην καριέρα του.

Ο 31χρονος τενίστας και νο1 της παγκόσμιας κατάταξης επικράτησε με 3-0 (6-3, 6-2, 6-3) είναι πλέον ο κορυφαίος όλων των εποχών στο συγκεκριμένο τουρνουά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ναδάλ, ο οποίος κατέκτησε το Όπεν Αυστραλίας το 2009, έχασε στον σημερινό τελικό με τον Τζόκοβιτς τα πρώτα σετ του στη φετινή διοργάνωση, αφού στην πορεία του προς την καταληκτική αναμέτρηση δεν έχει χάσει ούτε ένα! Η σημερινή ήταν η 53η αναμέτρηση για το ζευγάρι Τζόκοβιτς-Ναδάλ, με τον Σέρβο να μετράει πλέον 28 νίκες έναντι 25 του Ισπανού, ενώ υπερισχύει και στις νίκες σε τελικούς, με 15 έναντι 10. Αντίθετα, ο Ναδάλ είναι καλύτερος σε αγώνες γκραν σλαμ, καθώς μετράει 9 νίκες, έναντι 6 του Τζόκοβιτς.