Τσιτσιπάς: «Απογοητευμένος για τον αποκλεισμό, το Όπεν Αυστραλίας άλλαξε την καριέρα μου» (vid)

Απογοητευμένος εμφανίστηκε στις δηλώσεις του μετά τον αποκλεισμό του από τον τελικό του Όπεν Αυστραλίας ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Τσιτσιπάς: «Απογοητευμένος για τον αποκλεισμό, το Όπεν Αυστραλίας άλλαξε την καριέρα μου» (vid)

Ο Έλληνας τενίστας έχασε από τον σαφώς ανώτερό του, Ράφα Ναδάλ και μιλώντας για τον αγώνα είπε ότι είναι πολύ απογοητευμένος επειδή δεν έφτασε ούτε καν κοντά στη νίκη, σε έναν αγώνα που τον περίμενε πως και πως.

Ο Τσιτσιπάς σημείωσε ακόμα ότι θα συνεχίσει να δουλεύει σκληρά και ότι στο μέλλον ελπίζει να πάρει μια νίκη κόντρα στον Ναδάλ ο οποίος μέχρι στιγμής στις μεταξύ τους μονομαχίες κερδίζει με 3-0!

Για τη συνολική του παρουσία στο τουρνουά είπε ότι τον άλλαξε σαν παίκτη, δίνοντας μια διαφορετική διάσταση στην καριέρα του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τσιτσιπά:

«Προσπαθώ να καταλάβω πως τον νίκησε ο Φέντερερ. Το ίδιο ακριβώς στυλ με το δικό μου. Προσπαθώ να καταλάβω. Εννοώ ότι δεν θέλω να χάσω από τον Ράφα δέκα φορές. Ελπίζω να φτάσω πιο κοντά την επόμενη φορά. Δούλεψα πολύ σκληρά. Απέναντι στον Ράφα είχα έναν καλό αγώνα στο Τορόντο. Είχα ελπίδες για την επόμενη φορά. Θυμάμαι ότι είχα πει στον εαυτό μου ότι θα τον νικήσω την επόμενη φορά που θα παίξω μαζί του. Γι’ αυτό είμαι τόσο απογοητευμένος σήμερα, γιατί δεν έφτασα ούτε καν κοντά. Αλλά θα συνεχίσω την σκληρή δουλειά, να στοχεύω ψηλά και ελπίζω μια μέρα να πάρω μια νίκη εναντίον του».

Για την πορεία του στο τουρνουά:

«Αυτό το τουρνουά με άλλαξε δίνοντας μια διαφορετική διάσταση στην καριέρα μου. Είμαι πραγματικά χαρούμενος που πήρα κάποιες νίκες αυτή τη βδομάδα, όπως αυτή απέναντι στον Φέντερερ. Θα σταθώ σε αυτό το παιχνίδι γιατί έπαιξα πολύ καλό τένις απέναντι στον Ρότζερ, αλλά και απέναντι στον Μπαουτίστα Αγούτ και επίσης κόντρα στον Μπερετίνι στον τέταρτο γύρο, ο οποίος είναι ένας εξαιρετικός παίκτης νομίζω. Έκανα καλά παιχνίδια. Αλλά σήμερα είμαι πραγματικά απογοητευμένος γιατί θεωρώ ότι θα μπορούσα να είχα φτάσει πιο κοντά και να αποδείξω περισσότερα πράγματα και να μην τον αφήσω να κυριαρχήσει σε όλο το ματς».