Αγγελική Κανελλοπούλου για Τσιτσιπά: «Ο Στέφανος μπορεί σύντομα να γίνει Νο1 στον κόσμο!»

Η μεγάλη Ελληνίδα τενίστρια του παρελθόντος και μητέρα της Μαρίας Σάκκαρη, αναλύει στο «ΦΩΣ» τα ατού του Τσιτσιπά ως παίκτη και ως χαρακτήρα. Τον ξέρει καλά προσωπικά αφού η Σάκκαρη και ο Τσιτσιπάς είναι κολλητοί!

Αγγελική Κανελλοπούλου για Τσιτσιπά: «Ο Στέφανος μπορεί σύντομα να γίνει Νο1 στον κόσμο!»

Συνέντευξη στον ΘΕΜΗ ΣΙΝΑΝΟΓΛΟΥ

Η πιάτσα ξέρει ότι πίσω από τη Μαρία Σάκκαρη είναι η Αγγελική Κανελλοπούλου. Όχι απλώς επειδή είναι μητέρα της, όχι μόνο επειδή ήταν η ίδια μεγάλη τενίστρια. Αλλά επειδή την πήρε από μικρή και σκίστηκε, να τρέξει να τη βγάλει από τη χώρα, να της βρει προπονητές στο εξωτερικό, να της βρει χορηγούς, να αναλάβει τα πάντα. Μου το έχει πει και η ίδια η Μαρία σε συνέντευξη που μου είχε δώσει στο «ΦΩΣ», μου το έχει πει και ο πατέρας της ο Κώστας Σάκκαρης (τρελός Ολυμπιακός όπως η κόρη του η οποία μου είχε δώσει και φωτογραφία της με ερυθρόλευκη φανέλα δίπλα στον Μαραντόνα).

Η Μαρία Σάκκαρη με τον Στέφανο Τσιτσιπά είναι πολύ φίλοι. Ζήτησα λοιπόν από την Αγγελική Κανελλοπούλου, η οποία γνωρίζει το παλικάρι, να μου αναλύσει τεχνικά τα ατού του ως παίκτη και ως χαρακτήρα. Και να μου κάνει πρόβλεψη πού μπορεί να φτάσει. Διαβάστε την, ξέρει τι λέει. Εμείς οι περισσότεροι είμαστε ψιλοάσχετοι από τένις. Έχω φίλους που άρχισαν να βλέπουν τένις πρώτη φορά τους τελευταίους μήνες λόγω της Σάκκαρη και του Τσιτσιπά. Η μόνη ρακέτα που είχαν δει πριν, ήταν ξύλινη, στην... παραλία. Η Αγγελική Κανελλοπούλου όμως ξέρει. Μία έξυπνη γυναίκα.

Για να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται όταν μιλάμε για τον 20χρονο Τσιτσιπά, έφτασε στο Νο13 στον κόσμο μετά τη νίκη επί του (θρύλου) Φέντερερ -και πριν από αυτόν κανένας άλλος Έλληνας άντρας τενίστας δεν είχε μπει καν μέσα στους πρώτους 100! Τενίστριες καλές είχαμε ξαναβγάλει. Τενίστα μεγάλο όχι.

Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στο «ΦΩΣ» στις 23/1/2019

Θυμίστε μου σε ποιο νούμερο είχατε φτάσει;

Νο 42 στον κόσμο.

Η Μαρία που έχει φτάσει;

Στο Νο29.

Πού μπορεί να φτάσει;

Πολύ πιο κάτω. Δηλαδή να πάει πολύ πιο ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη. Αλλά δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια για την κόρη μου.

Ο Τσιτσιπάς πού μπορεί να φτάσει;

Πιστεύω ότι μπορεί να φτάσει στο Νο1 του κόσμου!

Αυτό που λέτε είναι εντυπωσιακό.

Το πιστεύω.

Σε ποιο χρονικό εύρος;

Μέσα σε ένα χρόνο, το πολύ δύο χρόνια.

Δεν είναι αδιανότητα αυτά που κάνει για την ηλικία του; Να νικήσει και τον Φέντερερ;

Όχι, δεν είναι αδιανόητα. Είναι ένα παιδί με τεράστιο ταλέντο. Παίζει πολύ ολοκληρωμένο τένις, έχει κάνει πολύ μεγάλη προετοιμασία και τρομερό φόκους. Του αρέσει πολύ αυτό που κάνει, το διασκεδάζει.

Τι παιδί είναι;

Τον ξέρω καλά. Είναι κολλητός με την κόρη μου αλλά τον γνωρίζω και εγώ. Είναι εξαίρετο παιδί. Ευγενέστατο. Έχει καταπληκτικά στοιχεία για την ηλικία του. Είναι πολύ ώριμος, αλλά έχει και το πάθος της νιότης.

Τεχνικά ποιο θεωρείτε το μεγαλύτερο ατού του;

Το σερβίς του!

Της Μαρίας;

Και εκείνης το μεγαλύτερο ατού θεωρώ το σερβίς. Και τη φυσική της κατάσταση.

Ο κόσμος δεν ξέρει πόση δουλειά έχουν ρίξει αυτά τα παιδιά για να φτάσουν εκεί.

Πάρα πολλές ώρες προπόνησης, ατελείωτες ώρες προπόνησης. Από το πρωί ως το βράδυ με αυτό ασχολούνται. Και όχι μόνο προπόνηση στο τένις. Αλλά στο σώμα τους γενικά.

Ο Τσιτσιπάς τι ομάδα είναι; Η Μαρία ξέρουμε ότι είναι φανατική Ολυμπιακός.

Ο Στέφανος δεν πολυασχολείται με το ποδόσφαιρο. Έγινε ΑΕΚ από κάποια μέλη της οικογένειάς του.

Μπορεί να δούμε τα παιδιά αυτά να παίζουν εντός Ελλάδος με χιλιάδες κόσμου να τους αποθεώνουν;

Άμα γίνουν μεγάλες διοργανώσεις εδώ, γιατί όχι. Αλλά δυστυχώς δεν γίνονται.

Είναι οικονομικό το θέμα;

Όχι. Απλώς τα παιδιά αυτά έχουν ξεφύγει. Δεν θα τους προσφέρει τίποτα στην καριέρα τους να παίξουν εδώ. Μεγάλα τουρνουά εδώ δεν γίνονται. Μόνο αν γίνει αγώνας επίδειξης που να μπορέσει να φιλοξενήσει μεγάλους παίκτες.

Τώρα έχουν φτάσει σε επίπεδο που οι αμοιβές τους από το τένις είναι πολύ μεγάλες. Λίγοι ξέρουν όμως πόσο ματώσατε οικονομικά για να φτάσετε εκεί.

Πάρα πολύ. Πάρα πολύ. Ακόμα δεν μπορώ να σου πω ότι είμαστε στο «συν»! Τώρα είμαστε στο «μία η άλλη».