Skysports για Τσιτσιπά: Ποιητής του 18ου αιώνα με παιχνίδι του 21ου αιώνα

Το Skysports έκανε αφιέρωμα στον Στέφανο Τσιτσιπά με αφορμή τις μεγάλες επιτυχίες του στο Όπεν Αυστραλίας.

Skysports για Τσιτσιπά: Ποιητής του 18ου αιώνα με παιχνίδι του 21ου αιώνα

Στο Skysports μίλησε ο Ντέιβ Σάμελ, προπονητής και συγγραφέας του βιβλίου Locker Room Power που έχει γίνει μπεστ σέλερ. Έχουν δει πολλά τα ματάκια του και μιλάει εκ πείρας. Ο Σάμελ βλέπει τον Τσιτσιπά ως τον κύριο εκφραστή της νέας γενιάς στο παγκόσμιο τένις.

Στην ίδια τάξη με τον Τσιτσιπά είναι παίκτες όπως ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ, ο Κάρεν Κασάνοφ, ο Ντανίλι Μεντβέντεφ, ο Μπόρνα Κόριτς, ο Ντενίς Σαποβάλοφ και ο Αλεξ ντε Μινόρ. Όλοι τους επιθυμούν να εκθρονίσουν τους παλιούς (Τζόκοβιτς, Ναδάλ, Φέντερερ) από την κορυφή. Ο Σάμελ επιλέγει από όλους τον Τσιτσιπά.

«Βλέπω τον Τσιτσιπά να κατακτά πολλά τουρνουά στο Γκραν Σλαμ γιατί φαίνεται να έχει την επιθυμία και την ψυχραιμία. Σε έναν παίκτη μπορεί να πάρει ένα ή δύο χρόνια για να συνηθίσει στο νέο του στάτους και μπορεί να λυγίσει στο μεταξύ, αλλά δεν νομίζω ότι είναι τέτοιος τύπος. Έχει αυτή τη νοοτροπία που όταν κερδίζει κάτι θέλει μετά να κερδίζει περισσότερα».

Και ο Σάμελ πρόσθεσε: «Νομίζω ότι ο Τσιτσιπάς διαθέτει ένα τόσο πλήρες παιχνίδι που θα πάει μπροστά. Δεν τον βλέπω σαν ένα θαύμα της στιγμής».