Ο Μακ Ενρο σκάρωσε τραγούδι για τον Τσιτσιπά


Ο Τζον Μάκενρο έφτιαξε ένα τραγουδάκι για τη νίκη του Στέφανου Τσιτσιπά επί του Ρότζερ Φέντερερ και το έπαιξε στην κιθάρα του.

Ο Μακ Ενρο σκάρωσε τραγούδι για τον Τσιτσιπά

Ο Τζον Μακ Ένρο, το άλλοτε κακό παιδί του τένις αλλά κι ένας από τους καλύτερους παίκτες όλων των εποχών αφιέρωσε ένα μέρος της εκπομπής που παρουσιάζει στο Eurosport με τίτλο «The Commissioner of Tennis», στον Στέφανο Τσιτσιπά.

Στην εισαγωγή του θέματος είπε: «Στην ελληνική μυθολογία οι θεοί δεν χάνουν από τους ανθρώπους. Στη μυθολογία του τένις ο θεός έχασε από έναν Έλληνα...». Τον Ρότζερ Φέντερερ εννοούσε και έσπευσε να διευκρινίσει:

«Ξέρω πως το παράκανα με την φράση περί αλλαγής φρουράς και επίσης ξέρω πως αυτό δεν άρεσε στον Ρότζερ Φέντερερ, αλλά πρέπει να παραδεχθούμε πως αυτός ο μικρός Έλληνας με το μακρύ μαλλί θα είναι το επόμενο big thing στο χώρο του τένις. Για μένα δεν είναι απλά ένας από τους επόμενος σπουδαίους του τένις, αλλά ένα ξεχωριστό ταλέντο»...

Ο Μακ Ένρο αναφέρθηκε και στη φιλοσοφική πλευρά του Τσιτσιπά: «Αυτό έχει βάση από τη στιγμή που προέρχεται από την Ελλάδα, τη χώρα του Πλάτωνα και του Σωκράτη. Στο κόρτ όταν θυμώνει παρουσιάζεται λιγότερο φιλοσοφημένος. Δάκρυσα όταν διάβασα τι είπε στον διαιτητή στην αναμέτρηση για τον τρίτο γύρο. Χρησιμοποίησε τα ίδια λόγια που έλεγα και εγώ όταν αγωνιζόμουν. Χαίρομαι που υπάρχει κάποιος για να συνεχίσει την κληρονομιά μου» είπε αυτοσαρκαζόμενος...

Κλείνοντας πήρε την κιθάρα του, σκάρωσε ένα στιχάκι και τραγούδησε: «Ο Ρότζερ έχασε από ένα νέο παιδί στην πόλη, ο βασιλιάς έχασε το στέμμα του».