Τσιτσιπάς: «Μπορώ να νικήσω Ναδάλ και Τζόκοβιτς!»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δήλωσε πως μπορεί να νικήσει τον Ράφα Ναδάλ και τον Νόβακ Τζόκοβιτς στο Όπεν Αυστραλίας.

Τσιτσιπάς: «Μπορώ να νικήσω Ναδάλ και Τζόκοβιτς!»

Στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη του επί του Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ που του άνοιξε την πόρτα του ημιτελικού ο Στέφανος Τσιτσιπάς δέχθηκε βροχή από ερωτήσεις. Φυσικά ρωτήθηκε αν μπορεί να νικήσει τον Ναδάλ (στα ημιτελικά) και τον Τζόκοβιτς (στον τελικό).

«Πιστεύω στον εαυτό μου και νομίζω πως μπορώ. Όταν κι εκείνοι άρχισαν ήταν στην ίδια θέση. Πρέπει να πιστεύω στον εαυτό μου. Αυτοί οι αθλητές είναι στο χώρο πολλά χρόνια και είναι η στιγμή να γίνει αλλαγή φρουράς. Εμείς οι νεότεροι θα πρέπει να κάνουμε ένα βήμα μπροστά», είπε.

Ο Τσιτσιπάς έχει ηττηθεί από τον Ναδάλ δυο φορές τη φετινή σεζόν, στη Βαρκελώνη και στο Τορόντο. «Πείσμωσα πολύ την τελευταία φορά που έχασα. Είπα στον εαυτό μου ότι έχω την ευκαιρία να τα πάνω καλύτερα την επόμενη φορά. Επίσης είπα ότι μπορώ να τον κερδίσω γιατί τώρα ξέρω πώς παίζει. Δεν ήθελα να το πω αυτό, αλλά νιώθω ότι μπορώ να το κάνω. Ξέρω πολύ καλύτερα τις τακτικές που χρησιμοποιεί και θα είναι μεγάλη χαρά να βγω έξω στο γήπεδο, να παίξω καλό τένις και να φύγω με τη νίκη. Το θέλω πάρα πολύ» τόνισε.

Αναφερόμενος στο κίνητρό του δήλωσε: «Είμαι ενθουσιασμένος που παίζω τένις. Απολαμβάνω την ώρα που είμαι στο κορτ και αυτό με βοηθά να φέρνω καλά αποτελέσματα. Αν συνεχίσω έτσι και ευχαριστιέμαι την ώρα που είμαι στο κορτ, μπορώ να τα πάω ακόμη καλύτερα. Έχω πίστη πως μπορώ να πάω ψηλότερα. Νιώθω μεγαλύτερη σιγουριά στις αποφάσεις μου. Αισθάνομαι σαν νέος Στέφανος. Ό,τι γίνεται τώρα δεν είναι τυχαίο. Νιώθω ότι βελτιώνομαι σε κάθε αγώνα και αυτοί οι αγώνες με βοηθούν να αντιληφθώ το επίπεδο στο οποίο βρίσκομαι».