Ξυπνήστε Έλληνες…

O Kώστας Χαλέμος γράφει για τον νέο θρίαμβο και την πρόκριση στα ημιτελικά του Στέφανου Τσιτσιπά στο Όπεν της Αυστραλίας

Ξυπνήστε Έλληνες…

Ξυπνήστε Έλληνες… Στην άλλη άκρη της Γης συμβαίνουν σπουδαία πράγματα και σεις κοιμάστε… Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προελαύνει στο Όπεν της Αυστραλίας. Μετά τον Ρότζερ Φέντερερ νίκησε και τον Ισπανό Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ και προκρίθηκε στα ημιτελικά.

Στη Μελβούρνη καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Σήμερα έγινε ο νεότερος, που φτάνει στα ημιτελικά ενός τουρνουά Γκραν Σλαμ μετά τον μεγάλο Νόβακ Τζόκοβιτς το 2009 στο U.S Open.

Ξυπνήστε Έλληνες. Βγάλτε την τσίμπλα από το μάτι. Δείτε λίγο πιο μακριά από τη μύτη σας… Λίγο πιο πέρα από την αυλή σας. Ανοίξτε τον ορίζοντά σας. Βγείτε από τη μιζέρια. Ελλάδα δεν είναι μόνο η κρίση, τα μνημόνια, οι πολιτικοί της, τα έτσι, τα αλλιώς και τα αλλιώτικα μας.

Υπάρχει και μια άλλη Ελλάδα, αυτή που ο Τσιτσιπάς πρεσβεύει και προβάλει σε κάθε του βήμα, με δηλώσεις, ποσταρίσματα στα σόσιαλ μίντια, με την ίδια τη στάση του, όπου αγωνίζεται κι όπου βρίσκεται…

Ξυπνήστε Έλληνες. Ένα Ελληνόπουλο κατακτά τον κόσμο την ώρα που εσείς τρωγόσαστε μεταξύ σας, στη Βουλή, στα συλλαλητήρια, στους δρόμους και στα καφενεία.

Ξυπνήστε Έλληνες, γκρεμίστε τα τείχη. Ανοίξτε τις συχνότητες να μπορέσουν να δουν όλοι, όχι μόνο οι συνδρομητές, την προσπάθεια του Στέφανου να πάρει τον τίτλο στη Μελβούρνη.

Δυο εμπόδια έχουν μείνει πια. Ο Ναδάλ και ο Τζόκοβιτς. Το Νο 1 και το Νο 2 του κόσμου. Είναι ψηλά, πολύ ψηλά. Αλλά και ο Στέφανος απέδειξε ότι είναι μεγάλος άλτης.

Το είπε ο θρυλικός Τζον Μακ Ενρο μετά την αποκαθήλωση του Φέντερερ απευθυνόμενος στο κοινό. «Κυρίες και κύριοι, παρακολουθείτε την αλλαγή φρουράς…».

Αυτό ακριβώς συμβαίνει. Η παλιά γενιά του τένις σιγά-σιγά φεύγει. Η νέα έρχεται. Ο δικός μας, ο Στέφανος είναι αυτή…