Φέντερερ: "Έχασα από έναν καλύτερο παίκτη, θα μείνει ψηλά για πολύ καιρό!"

Ο Ρότζερ Φέντερερ ήταν απογοητευμένος από την ήττα του, αλλά η κλάση του είναι τέτοια εντός κι εκτός κορτ που μίλησε αρκετά όχι μόνο για τον εαυτό του, αλλά και για  τον Στέφανο Τσιτσιπά, του οποίου έπλεξε το εγκώμιο.

Φέντερερ: "Έχασα από έναν καλύτερο παίκτη, θα μείνει ψηλά για πολύ καιρό!"

Ο Ελβετός θρύλος του τένις, ο κορυφαίος όλων των εποχών και κάτοχος 20 γκραν σλαμ τόνισε μεταξύ άλλων όταν ρωτήθηκε αν του θυμίζει τον εαυτό του ο Τσιτσιπάς πως “έχει καλό backhand με το ένα χέρι και παλιότερα είχα κι εγώ μακριά μαλλιά. Ίσως λίγο μου μοιάζει, σίγουρα” και πρόσθεσε με πιο σοβαρό ύφος: “Έχει κάνει πολύ καλή δουλειά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Και πριν από αυτό το διάστημα προφανώς. Αλλά κερδίζοντας τον Νόβακ (Τζόκοβιτς) στο Τορόντο, όπως και τους (Κέβιν) Άντερσον και (Αλεξάντερ) Ζβέρεφ, εμένα εδώ, αυτό είναι που χρειάζεται για να πάει στο επόμενο επίπεδο. Το κάνει αυτό. Είναι πολύ καλό γι’ αυτόν. Τον βλέπω σίγουρα να πηγαίνει ψηλά στο άθλημα και για πολύ καιρό”.

Υπογράμμισε επίσης πως “έχασαν από έναν καλύτερο παίκτη που έπαιξε καλύτερα από μένα σήμερα, που ήταν πεινασμένος, έμεινε ήρεμος. Δεν είναι πάντα εύκολο, ειδικά με νεαρότερα παιδιά. Του αξίζουν συγχαρητήρια για το πώς διαχειρίστηκε το παιχνίδι”.