Australian Open: Oι αντίπαλοι Τσιτσιπά και Σάκκαρη στον 3ο γύρο

Ο Γεωργιανός Νικολόζ Μπασιλασβίλι και η Αυστραλέζα Άσλεϊ Μπάρτι είναι τα εμπόδια που πρέπει να υπερπηδήσουν οι Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη στον 3ο γύρο του Όπεν Αυστραλίας.

Australian Open: Oι αντίπαλοι Τσιτσιπά και Σάκκαρη στον 3ο γύρο

Ο αντίπαλος του Τσιτσιπά, ο 26χρονος Γεωργιανός Νικολόζ Μπασιλασβίλι είναι Νο 20 στην παγκόσμια κατάταξη. Με δυο τίτλους ΑΤP στο παλμαρέ του. Είχε αποκλειστεί και πέρσι στον 3ο γύρο στη Μελβούρνη. Η καλύτερη του επίδοση σε τουρνουά του Γκραν Σλαμ ήταν η συμμετοχή του στον 4ο γύρο του US Open 2018.

Ο Μπασιλασβίλι είχε εύκολη κλήρωση στο τουρνουά καθώς βρήκε στο δρόμο του δυο παίκτες που προέρχονταν από τα προκριματικά. Απέκλεισε στον 1ο γύρο τον Αμερικανό Έουμπανκς στα τρία σετ αλλά στον δεύτερο είδε κι έπαθε να περάσει το εμπόδιο του Ιταλού Τραβάλια. Τελικά τα κατάφερε στα πέντε σετ.

Τσιτσιπάς και Μπασιλασβίλι δεν έχουν συναντηθεί ποτέ στην καριέρα τους. Συνεπώς δεν υπάρχουν στατιστικά στις μεταξύ τους συναντήσεις...

Η αντίπαλος της Σάκκαρη, η 22χρονη Άσλεϊ Μπάρτι, είναι Νο 15 στην παγκόσμια κατάταξη. Mικρόσωμη αλλά θαυματουργή. Μετράει 6-1 νίκες στη σεζόν. Έχει τρεις τίτλους WTA στο παλμαρέ της. Καλύτερη εμφάνισή της σε Γκραν Σλαμ ήταν η συμμετοχή στον 4ο γύρο του US Open 2018.

Είχε εύκολη δουλειά στους πρώτους γύρους, απέναντι στην Ταϊλανδή Κούμκουμ και την Κινέζα Γουάνγκ. Mε τη Σακκάρη είναι καλές φίλες. Η Μπάρτι έχει το δικό της φυσικά κοινό, γνωστό ως «στρατός της Μπάρτι» και από αυτή την άποψη θα έχει ενδιαφέρον η μάχη της εξέδρας μεταξύ Αυστραλών και Ελλήνων.

Oι δυο τους έχουν συναντηθεί δυο φορές και έχουν μοιραστεί από μια νίκη. Πιο πρόσφατη (πέρσι) αυτή της Σάκκαρη με 6-4, 6-2 στο Ίντιαν Γουέλς).