Τσιτσιπάς: «Νιώθω σαν να παίζω στην Αθήνα»

Ο 20χρονος Έλληνας τενίστας μίλησε για την θερμή στήριξη του κόσμου στην προσπάθειά του να προχωρήσει στο Australian Open. 

Τσιτσιπάς: «Νιώθω σαν να παίζω στην Αθήνα»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε με 6-3, 3-6, 6-2, 7-5 τον Βίκτορ Τρόιτσκι και προκρίθηκε στον 3ο γύρο του Australian Open για πρώτη φορά στην καριέρα του. Εκεί ο Ελληνας πρωταθλητής θα αντιμετωπίσει τον Γεωργιανό, Νικολόζ Μπασιλασβίλι, που επικράτησε του Ιταλού Στέφανο Τραβάλια. Για μία ακόμα φορά εντυπωσιακή ήταν η παρουσία και η υποστήριξη που γνώρισε ο Τσιτσιπάς από τους Ελληνες ομογενείς της Μελβούρνης.

Ο 20χρονος σταρ δήλωσε μετά το ματς στο Eurosport: «Είμαι πολύ χαρούμενος με τη νίκη μου, είχα μεγάλη στήριξη από τους φιλάθλους που ήρθαν να με δουν, την ελληνική κοινότητα. Η ενέργεια ήταν απίθανη, ένιωσα καταπληκτικά. Μπορεί να μην έπαιξα το καλύτερό μου, αλλά πάλεψα σκληρά, δεν το άφησα να μου φύγει και είμαι πολύ ευχαριστημένος που θα είμαι στον 3ο γύρο», δήλωσε σχετικά και συμπλήρωσε:

«Οι φίλαθλοι σου δίνουν πολλή ενέργεια, σε ενθαρρύνουν, σε παρακινούν. Είναι μια ατμόσφαιρα Davis Cup εδώ στη Μελβούρνη. Δεν έχω παίξει στο Davis Cup, αλλά μπορώ να φανταστώ ότι κάπως έτσι θα είναι όταν παίζεις. Νιώθω σα να παίζω στην Αθήνα και αυτό είναι εκπληκτικό!»