Ο Κοκκινάκης «καθάρισε» τον Φέντερερ (vid)

Έγινε ο παίκτης με την χαμηλότερη κατάταξη που κερδίζει τον Νο 1 τα τελευταία 15 χρόνια.

Ο Κοκκινάκης «καθάρισε» τον Φέντερερ (vid)

Σπουδαία εμφάνιση από τον Θανάση Κοκκινάκη και νίκη επί του Ρότζερ Φέντερ στο δεύτερο γύρο του Miami Open. Ο Eλληνοαυστραλός τενίστας επικράτησε 3-6, 6-3, 7-6(4) σε 2 ώρες και 22 λεπτά και πανηγύρισε την πρώτη νίκη του επί του «Βασιλιά» σε δύο αναμετρήσεις.

Μάλιστα το πλήγμα για τον Φέντερερ, πέρα από τον αποκλεισμό από τη συνέχεια της διοργάνωσης είναι ότι πέφτει από το Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης καθώς για να παραμείνει στην κορυφή θα έπρεπε να φτάσει τουλάχιστον στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

«Αν παίξω καλά, μπορώ να κάνω μερικά καλά πράγματα. Το Μαϊάμι είναι μία ωραία πόλη, μου αρέσει γιατί έχει καλό vibe, επομένως είναι καλύτερα να κάνω φτάσω εδώ μακριά. Για μένα το βασικό είναι να παραμείνω υγιής και θετικός, να συνεχίσω να δουλεύω σκληρά και βλέπουμε που θα φτάσω. Κάθε ματς με φέρνει πιο κοντά στο τοπ-100», δήλωσε ο 21χρονος Κοκκινάκης, ο οποίος βρίσκεται πλέον στο Νο 175 του κόσμου και είναι ο παίκτης με την χαμηλότερη κατάταξη που κερδίζει τον Νο 1 τα τελευταία 15 χρόνια.

Αντίπαλος του στον τρίτο γύρο θα είναι ο Φερνάντο Βερντάκο, ο οποίος νίκησε τον Γκιγέρμο Γκαρσία Λόπες με 4-6, 6-0, 6-2.