Τσιτσιπάς: «Aυτοί είναι οι τέσσερις στόχοι μου για το 2019»

Μια ονειρική χρονιά φτάνει στο τέλος της για τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος βάζει τον πήχη ακόμα ψηλότερα για το 2019! Διαβάστε την ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε ο Έλληνας άσος.

Τσιτσιπάς: «Aυτοί είναι οι τέσσερις στόχοι μου για το 2019»

Το άστρο του Στέφανου Τσιτσιπά έλαμψε κατά το 2018 και ο Έλληνας τενίστας δεν σκοπεύει να αφήσει το... πόδι από το γκάζι, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα sport360.com.

O 20χρονος τενίστας πραγματοποίησε ονειρεμένη σεζόν κι αυτό του δίνει έξτρα κίνητρο να βάλει τον πήχη ακόμα ψηλότερα ενόψει του 2019! Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τσιτσιπά:

Για τη... μετεωρική άνοδό του στην παγκόσμια κατάταξη: «Γνώριζα τι συνέβαινε, αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν φανταζόμουν πως θα είχα τόσο καλή σεζόν. Έπαιξα εκπληκτικό τένις, έπαιξα τένις έξω από τη ζώνη άνεσής μου, έκανα πράγματα που με άφησαν ακόμα και μένα έκπληκτο! Αλλά όλα έγιναν εξαιτίας της σκληρής δουλειάς που έχω κάνει».

Για τη βελτίωση που έχει επιδείξει τους τελευταίους μήνες: «Ψυχολογικά και πνευματικά έκανα τη μεγαλύτερη πρόοδο. Έγινα πιο δυνατός, πιο σκληρός. Δεν λυγίζω εύκολα σε δύσκολες καταστάσεις, είμαι σε θέση να έχω τη σωστή συμπεριφορά τις περισσότερες φορές. Είμαι επιθετικός, ποτέ δεν έχω γίνει παθητικός ή αμυντικός όταν ο αγώνας γίνεται πιο δύσκολος. Πάντα έχω το πόδι μου πατημένο στο γκάζι και δεν κάνω πίσω. Καταλαβαίνω πως το τένις είναι προτεραιότητα αυτή τη στιγμή.

Είναι η δουλειά μου, είναι αυτό για το οποίο πληρώνομαι και είμαι ευγνώμων. Αγαπώ το τένις, αγαπώ να χτυπάω αυτή την κίτρινη μπάλα κάθε μέρα στη ζωή μου. Είναι αυτό που αποφάσισα να κάνω στη ζωή μου και ποτέ δε μετανιώνω για την απόφαση που πήρα. Δεν ξεκίνησα πολύ καλά στη χρονιά, ήταν έτσι κι έτσι. Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάρτιο δεν τα πήγαινα τόσο καλά. Μετά είχα το πολύ καλό τουρνουά στη Βαρκελώνη, που μου έδωσε αυτοπεποίθηση και με έκανε να πιστέψω στον εαυτό μου λίγο παραπάνω.

Τα πράγματα άλλαξαν από τότε. Βρήκα το ρυθμό μου, βρήκα την αυτοπεποίθηση στο γήπεδο, ήξερα ποιος ήμουν. Οι διακοπές που πήγα μόνος μου στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους με βοήθησε να κάνω μια επανεκκίνηση, να καταλάβω λίγο καλύτερα τον εαυτό μου. Νομίζω πως ήταν ένα καλό πράγμα που έκανα για τον εαυτό μου».

Για τους στόχους του ενόψει της νέας σεζόν: «Θέλω να παίξω στα ημιτελικά ενός Grand Slam, να κερδίσω ένα Masters 1000, να μπω στο Top 10 και να είμαι στο ATP Finals. Αυτούς τους 4 στόχους έχω βάλει για την επόμενη σεζόν. Πιστεύω πως είναι εφικτοί. Έπαιξα καλό τένις αυτή τη χρονιά, το επίπεδό μου δεν είναι μακριά από το να κερδίσω ένα Masters 1000, ούτε από το να είμαι ανάμεσα στους 5-6 της παγκόσμιας κατάταξης, να παίξω σε ημιτελικό ή προημιτελικό ενός Grand Slam ή και ακόμα καλύτερα».

Για τα στοιχεία του παιχνιδιού του που θέλει να βελτιώσει: «Θα ήθελα να γίνω πιο επιθετικός στο court. Να έχω ένα πιο επιθετικό στυλ παιχνιδιού απ’ αυτό που έχω αυτή τη στιγμή. Παίζω επιθετικά, αλλά πιστεύω πως με το ύψος μου, τη δύναμή μου, τις ικανότητές μου, μπορώ να γίνω ακόμα πιο επιθετικός. Μπορώ να χτυπάω πιο νωρίς τη μπάλα, να πλησιάζω το φιλέ, να είμαι πιο άνετος με το βολέ μου και με τα ανεβάσματά μου στο φιλέ. Επίσης θέλω να έχω περισσότερη συνέπεια στο σερβίς μου».