Ναδάλ: «Το καλύτερο για το σώμα μου είναι να μην αλλάξω επιφάνεια»

Ο Ραφαέλ Ναδάλ εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν να αποσυρθεί από το Wimbledon.

Ναδάλ: «Το καλύτερο για το σώμα μου είναι να μην αλλάξω επιφάνεια»

Οι φίλοι του Wimbledon δεν θα απολαύσουν φέτος τον Ραφαέλ Ναδάλ, καθώς ο Ισπανός τενίστας απέσυρε τη συμμετοχή του από τη διοργάνωση.

Ο 38χρονος πρωταθλητής ανακοίνωσε τους λόγους που τον οδήγησαν στη συγκέκριμενη απόφαση, τονίζοντας πως θα πρέπει να παραμείνει στη χωμάτινη επιφάνεια ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Χθες ανακοινώθηκε ότι θα παίξω στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι στους τελευταίους μου Ολυμπιακούς Αγώνες.

Λόγω αυτού, πιστεύουμε ότι το καλύτερο για το σώμα μου είναι να μην αλλάξω επιφάνεια και να συνεχίζω να παίζω στο χώμα μέχρι τότε. Γι’ αυτόν το λόγο θα λείψω από το φετινό Wimbledon.

Λυπάμαι που δεν θα μπορέσω να ζήσω φέτος την υπέροχη ατμόσφαιρα αυτού του εκπληκτικού γεγονότος που θα είναι πάντα μέσα στη καρδιά μου όπως και οι υπέροχοι Βρετανοί φαν που πάντα με στήριζαν. Θα μου λείψετε όλοι».

Στη συνέχεια αποκάλυψε πως θα αγωνιστεί στο τουρνουά του Μπάσταντ για πρώτη φορά μετά το 2005. Χαρακτηριστικά ανέφερε:«Προκειμένου να προετοιμαστώ καλύτερα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα παίξω στο τουρνουά του Μπάσταντ της Σουηδίας. Ένα τουρνουά που έχω παίξει παλαιότερα στην καριέρα μου και όπου πέρασα υπέροχα τόσο εντός, όσο και εκτός court».