Ναδάλ: «Είναι το τελευταίο μου τουρνουά στη Βαρκελώνη»

Ο Ράφα Ναδάλ επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του στο τουρνουά της Βαρκελώνης, το οποίο όμως ξεκαθάρισε ότι θα είναι και το τελευταίο του.

Ναδάλ: «Είναι το τελευταίο μου τουρνουά στη Βαρκελώνη»

Ο Ράφα Ναδάλ επιβεβαίωσε ότι θα αγωνιστεί κανονικά στο Open της Βαρκελώνης, ωστόσο υπογράμμισε ότι αυτό θα είναι και το τελευταίο του τουρνουά τένις στην πρωτεύουσα της Καταλονίας.

«Σκέφτηκα, “θα μπορέσω ή δεν θα μπορέσω;” Ήταν δυο δύσκολα χρόνια. Επέστρεψα από μια δύσκολη εγχείρηση στο ισχίο, που θέλει χρόνο για να αναρρώσεις. Πολλά μπορούν να συμβούν στο σώμα σου και δεν μπόρεσα να ακολουθήσω το πρόγραμμα που ήθελα.

Αν και πονάει, είναι αυτό που είναι. Σ' αυτό το σημείο της καριέρας μου, βρίσκομαι σε διαφορετική κατάσταση. Είναι ένα δώρο που μπορώ να είμαι στη Βαρκελώνη. Είναι ο τελευταίος μου χρόνος και θέλω να απολαύσω την κάθε στιγμή. Νιώθω έτοιμος να παίξω αύριο. Δεν σκέφτομαι πως θα είμαι στο court. Γνωρίζω ποια είναι η κατάσταση, ότι ακόμα προετοιμάζομαι, είμαι ρεαλιστής. Το να είμαι εδώ είναι μεγάλη χαρά.

Θεωρώ πως αυτή θα είναι η τελευταία μου παρουσία εδώ. Δεν ξέρω τι θα συμβεί στο μέλλον, αλλά θα προσπαθήσω να δώσω στον εαυτό μου την καλύτερη δυνατή ευκαιρία. Η εβδομάδα προπονήσεων που είχα ήταν θετική και έχω ελπίδα ότι θα μπορέσω να κάνω το καλύτερό μου», είπε σχετικά.