«Πρίγκιπας» του Μόντε Κάρλο για 3η φορά ο Τσιτσιπάς!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε του Κάσπερ Ρουντ με 2-0 σετ (6-1, 6-4) στον τελικό του Μόντε Κάρλο Μasters κατακτώντας το τρίτο τρόπαιο στη διοργάνωση (τα τελευταία τέσσερα χρόνια) κι έφτασε τους 11 τίτλους καριέρας μ' αποτέλεσμα από τη Δευτέρα να είναι στη 7η θέση της παγκόσμιας κατάταξης

«Πρίγκιπας» του Μόντε Κάρλο για 3η φορά ο Τσιτσιπάς!

Τον πρώτο του τίτλο το 2024 - και 11ο καριέρας - πανηγύρισε στα κορτς του Mόντε Κάρλο ο Στέφανος Τσιτσιπάς!

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας στα χρονικά επικράτησε του Κάσπερ Ρουντ (Νο10) με 2-0 σετ (6-1, 6-4) σε μία ώρα και 36 λεπτά και πήρε το τουρνουά Μasters για τρίτη φορά την τελευταία 4ετία αποδεικνύοντας ότι είναι το αγαπημένο του αλλά και την εξειδίκευση του στο χώμα!

Συν τοις άλλοις ο «Στεφ» που έπαιζε... εντός έδρας (καθότι διαμένει στο Πριγκηπάτο) κέρδισε, πέραν του χρηματικού επάθλου και την άνοδο στο Νο7 της παγκόσμιας κατάταξης (από το No12 που ήταν μέχρι την έναρξη του τουρνουά).

Ο Tσιτσιπάς ήταν καθηλωτικός στο πρώτο σετ ξεκινώντας με μπρέικ και κάνοντας συνολικά τρία έφτασε στο 1-0 χάνοντας μόνο ένα γκέιμ.

Στο δεύτερο ο Noρβηγός ήταν πιο ανταγωνιστικός κρατώντας το σερβίς του - όπως κι ο Στέφανος (παρότι χρειάστηκε ένα γκέιμ να παιχτεί 13 λεπτά) κι όχι μόνο αυτό αλλά στο 10ο έκανε το μπρέικ παίρνοντας τον τίτλο που πανηγύρισε (και δικαίως) με την ψυχή του.

Αυτή ήταν η 17η φετινή νίκη του Τσιτσιπά στο φετινό τour (17-6), αλλά και η 20η στο Μόντε Κάρλο (20-3), καθώς και 3η συνεχόμενη κόντρα σε παίκτη Top-10 μετά από αυτές κόντρα σε Αλεξάντερ Ζβέρεφ στα προημιτελικά, αλλά και Γιάνικ Σίνερ στα ημιτελικά...