Ο προσεχής αντίπαλος του Τσιτσιπά, Σίνερ, τον... ανέβασε μια θέση (11ο)!

Η νίκη του Γιάνικ Σίνερ (Νο2) επί του Χόλγκερ Ρoύνε δεν τον έφερε μόνο αντιμέτωπο του Στέφανου Τσιτσιπά στον ημιτελικό του τουρνουά του Μόντε Κάρλο, αλλά και τον Έλληνα τενίστα πάνω από τον Νορβηγό αντίπαλο του, στην 11η θέση της παγκόσμιας κατάταξης!

Ο προσεχής αντίπαλος του Τσιτσιπά, Σίνερ, τον... ανέβασε μια θέση (11ο)!

Ο Γιάνγκ Σίνερ είναι το τελευταίο εμπόδιο του Στέφανου Tσιτσιπά για τον τρίτο τελικό στο τουρνουά Μasters του Μόντε Κάρλο (την τελευταία 4ετία) αλλά ο Ιταλός, εν αγνοία του, ανέβασε τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα στα χρονικά στην 11η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, από 12ος που ήταν.

Ο αποκλεισμός του Χόλγκερ Ρούνε από τον Σίνερ με 2-1 σετ (6-4, 6-7(6), 6-3 σε δύο ώρες και 30 λεπτά), επέτρεψε στον «Στεφ» να προσπεράσει τον Δανό παίρνοντας το Νο.11.

Ο 25χρονος Ελληνας μπορεί να επιστρέψει στο Top-10, όμως θα εξαρτηθεί και από το αποτέλεσμα των Ντε Μινόρ και Ρουντ.

Αντίθετα η ολοκλήρωση του τουρνουά θα βρει τον Γιάνικ Σίνερ να ανεβαίνει ξανά στο Νο.2., αφήνοντας πίσω του τον Αλκαράθ.

Όλα αυτά όμως έπονται του Σαββάτικου αγώνα όπου ο 22χρονος Ιταλός πάει για την 26η νίκη του σε 27 αγώνες μέσα στο 2024.

Έxει ηττηθεί μόνο από τον Κάρλος Αλκαράθ στα ημιτελικά του Indian Wells ενώ έχοντας κατακτήσει το τρόπαιο στα άλλα τρία τουρνουά που έχει αγωνιστεί, το Australian Open, το 500άρι στο Ρότερνταμ και το Masters στο Μαϊάμι.

Ωστόσο ο Τσιτσιπάς έχει το πάνω χέρι στις μεταξύ τους αναμετρήσεις.

Αυτή θα είναι η 9η φορά που θα αναμετρηθούν, με τον Έλληνα να έχει βγει νικητής πέντε φορές. Εξάλλου στο χώμα τον έχει στο 3-1.

Είναι η πρώτη τους αναμέτρηση στο Μόντε Κάρλο, με τον Σίνερ να έχει επικρατήσει στα δύο τελευταία παιχνίδια, πέρσι.

Πρώτα στους «16» του Ρότερνταμ (με 6-4, 6-3) και μετά στη φάση των ομίλων στο ATP Finals (6-4, 6-4). Τελευταία νίκη Τσιτσιπά ήταν στον 4ο γύρο του περσινού Αυστραλιανού Open, με 3-2 (6-4, 6-4, 3-6, 4-6, 6-3).