Ντελ Πότρο: «Ήμουν πολύ κοντά στο να σταματήσω το τένις»

Ο Αργεντινός άσος θα αναζητήσει τον 23ο τίτλο καριέρας του στο όπεν του Μαϊάμι.

Ντελ Πότρο: «Ήμουν πολύ κοντά στο να σταματήσω το τένις»

Ο Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο είναι «ασημένιος» Ολυμπιονίκης. Είναι εδώ και μια δεκαετία, παρά τους κατά καιρούς σοβαρούς τραυματισμούς, στο «κλαμπ» με τους τενίστες του υψηλότερου επιπέδου του κόσμου. Είναι ο ορισμός του μαχητή μέσα στο παιχνίδι (κατά γενική ομολογία και των αντιπάλων του), όμως συνήθως φτάνει στην πηγή (σε τελικό δηλαδή...), αλλά νερό δεν πίνει και για αυτό έχει λιγότερους τίτλους από όσους θα περίμενε κανείς, με βάση την αξία του και την διαδρομή του.

Είναι ενδεικτικό πως έχει κατακτήσει μόνο έναν τίτλο Grand Slam, κι αυτόν το 2009 στο Αμερικανικό όπεν. Επί αμερικανικού εδάφους κατέκτησε τώρα και το Ίντιαν Γουέλς και μάλιστα απέναντι στον κορυφαίο τενίστα του κόσμου, τον Ρότζερ Φέντερερ, και αήττητο μέσα στο 2018 μέχρι αυτό τον τελικό.

«Είναι τόσο σπουδαίο αυτό», δήλωσε ο Ντελ Πότρο, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο οποίος σε έξι μήνες θα κλείσει τα 30 έτη της ζωής του. «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι κέρδισα αυτό το τουρνουά και μάλιστα νικώντας τον Ρότζερ σε έναν μεγάλο τελικό. Είμαι το νούμερο 6 στον κόσμο, νομίζω ότι αυτό είναι πολύ καλό για μένα και είμαι ενθουσιασμένος που συνεχίζω να εργάζομαι. Θέλω απλώς να κερδίζω τίτλους όπως αυτόν εδώ, αν φυσικά μπορώ».

Ο Ντελ Πότρο έφτασε έως το νο4 της παγκόσμιας κατάταξης το 2010, όμως τα επόμενα χρόνια δεν κατάφερε να «σπάσει» την κυριαρχία των τεσσάρων, δηλαδή του Φέντερερ, του Ναδάλ, του Τζόκοβιτς και του Μάρεϊ, αν και κατά καιρούς τους είχε νικήσει σε διάφορα τουρνουά. Εν πολλοίς αυτό οφειλόταν και στους σοβαρούς τραυματισμούς που τον ταλαιπώρησαν και που υπήρξαν φορές που τον άφησαν για μεγάλο διάστηκα εκτός αγωνιστικής δράσης.

«Ήμουν πολύ κοντά στο να σταματήσω το τένις, γιατί είχα τρεις χειρουργικές επεμβάσεις στον καρπό μου και δεν μπορούσα να διορθώσω το πρόβλημα. Έχω μείνει στο σπίτι για μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν ήμουν ευτυχισμένος. Σκεφτόμουν τότε πως μπορεί και να σταματήσω το τένις. Αλλά ευχαριστώ τον Θεό που είμαι σήμερα εδώ υγιής και παίζω πάλι. Το κάνω αυτό γιατί το λατρεύω», είπε ο υψηλόσωμος τενίστας και κατέληξε μιλώντας για τον χτεσινό τελικό:

«Ήταν ένας απίστευτος αγώνας. Πιστεύω πως έπαιξα τένις επιπέδου, αν και δυστυχώς δεν κατάφερα να μείνω ήρεμος στην ισοπαλία του δεύτερου σετ. Όμως στην συνέχεια ηρέμησα και κατάφερα να νικήσω».

Ο Αργεντινός άσος, ο οποίος είχε κατακτήσει πριν λίγες ημέρες και το τουρνουά στο Ακαπούλκο, έφτασε τους 22 τίτλους καριέρας και τώρα θα αναζητήσει τον 23ο, πάλι επί αμερικανικού εδάφους, στο όπεν του Μαϊάμι.