Τζόκοβιτς: «Ναδάλ, Φέντερερ και Μάρεϊ είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εξέλιξης που είχα ως παίκτης»

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς μίλησε για τους μεγάλους αντιπάλους που είχε στην καριέρα του στο τένις.

Τζόκοβιτς: «Ναδάλ, Φέντερερ και Μάρεϊ είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εξέλιξης που είχα ως παίκτης»

Με αφορμή το τουρνουά Indian Wells, ο Νόβακ Τζόκοβιτς έκανε δηλώσεις για την έως τώρα καριέρα του και για το πόσο τον έχουν επηρεάσει θρύλοι του τένις όπως Φέντερερ, Ναδάλ και Μάρεϊ.

Αναλυτικά:

Για τους μεγάλους του αντιπάλους: «Ναδάλ, Φέντερερ και Μάρεϊ είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εξέλιξης που είχα ως παίκτης. Πολλά από όσα έχω πετύχει, έχουν να κάνουν με τους αντιπάλους μου. Όταν καταλαβαίνεις πως όλο αυτό τελειώνει, μοιάζει με το τέλος μιας εποχής. Έχουμε ζήσει μαζί τόσα μεγάλα παιχνίδια, τόσες υπέροχες στιγμές, ίσως τα σπουδαιότερα rivalries που έχουν υπάρξει στο τένις. Ας δούμε πόσο ακόμα μπορούμε να αντέξουμε. Είναι μεγάλο κρίμα που αποσύρθηκε ο Ναδάλ, τόσο για το τουρνουά, όσο και για τον ίδιο. Ταξιδέψαμε μαζί στις ΗΠΑ, συμπτωματικά, και χάρηκα που είδα αυτόν και την οικογένειά του».
Για το πόσα Grand Slam θα είχε αν δεν συνυπήρχε με τους Φέντερερ και Ναδάλ: «Μάλλον θα ήταν δίκαιο να κάνετε και σε αυτούς την ίδια ερώτηση. Δεν το σκέφτομαι έτσι, είμαι ευγνώμων που τους είχα αντιπάλους. Χρειάστηκα πολύ καιρό για να σπάσω τον κωδικό του Ναδάλ και του Φέντερερ. Θυμάμαι τον Μάκενρο, όταν αποσύρθηκε ο Μποργκ, να λέει πως και ένα δικό του κομμάτι αποσύρθηκε μαζί του, και το δικό μου συναίσθημα είναι παρόμοιο για αυτούς τους δυο».