Τσιτσιπάς: «Σώστε το backhand με το ένα χέρι»

Δηλώσεις μετά το ματς με τον Κοβάτσεβιτς παραχώρησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς που μίλησε για την επιλογή του στο backhand με το ένα χέρι.

Τσιτσιπάς: «Σώστε το backhand με το ένα χέρι»

Μετά την νίκη του επί του Κοβάτσεβιτς μίλησε στη συνέντευξη Τύπου ο Στέφανος Τσιτσιπάς που αναφέρθηκε στο γεγονός ότι πλέον κανένας παίκτης της πρώτη 10άδας της Παγκόσμιας κατάταξής δεν χρησιμοποιεί το backhand με το ένα χέρι.

Ο Έλληνας πρωταθλητής υποστήριξε μεταξύ σοβαρού και αστείου ότι πρέπει να γίνει καμπάνια για να σωθεί αυτό το στυλ στο τένις, αναλύοντας τα πλεονεκτήματα που του προσφέρει.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Γιατί το προτιμάει: «Είναι πιο διασκεδαστικό χτύπημα, δοκίμασα και τα δύο ως παιδί. Μπορεί να πει κανείς ότι το backhand με δύο χέρια ίσως σου δίνει περισσότερο έλεγχο της μπάλας, αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με το να ανοίγεις το γήπεδο με το backhand με το ένα χέρι, η αίσθηση της μπάλας. Είναι μεγάλο πλεονέκτημα και το ένιωσα πολλές φορές όταν ήμουν σε καλή μέρα»

Αν του δίνει πλεονέκτημα: «Με έχει βοηθήσει πολύ στις χωμάτινες επιφάνειες και χρωστάω πολλά σε αυτό το χτύπημα. Σίγουρα υπάρχουν πλεονεκτήματα και στο backhand με τα δύο χέρια. Αλλά πάντα θα είμαι πιστός και θα εκπροσωπώ αυτό που διάλεξα. Για να μην το χάσουμε πρέπει να ξεκινήσουμε κάποιο κίνημα, καμπάνια “σώστε το backhand με το ένα χέρι”, να χρησιμοποιούμε αυτά τα hashtags στο διαδίκτυο!»

Για τον Σούκε από την Ιαπωνία: «Ηθελε να παίξει με το ένα χέρι, αλλά δεν είναι σύνηθες στην Ιαπωνία, όλα τα παιδιά παίζουν με τα δύο και οι προπονητές τα σπρώχνουν προς τα εκεί. Είπα στον πατέρα του να ακολουθήσει την καρδιά του, να κάνει αυτό που του ταιριάζει περισσότερο. Και αυτή τη στιγμή έχει ένα από τα πιο cool backhand που έχω δει στη ζωή μου! Του μιλάω ακόμα και του λέω την άποψή μου για κάποια πράγματα. Είναι ένα διασκεδαστικό project για μένα και νιώθω περηφάνια που το κάνω»

Για τον αγώνα με τον Κοβάτσεβιτς: «Τα συναισθήματά μου είναι θετικά. Δεν ήταν το καλύτερο ξεκίνημα, αλλά κατάφερα να ανεβάσω την απόδοσή μου και να ελέγξω περισσότερο τα πράγματα. Η καλύτερη περίοδός μου στο ματς ήταν το δεύτερο σετ, όπου βρήκα τον ρυθμό μου. Έκανα δυσκολότερα τα πράγματα για εκείνον, παίζοντας με τους δικούς μου όρους σε κάποιες περιπτώσεις. Η υπομονή μου κυριάρχησε και μπόρεσα να παίξω καλό τένις σε κάποια γκέιμ, που είναι καλό σημάδι και θα προσπαθήσω να συνεχίσω έτσι»