Τσιτσιπάς: «Δεν περίμενα ότι θα παίξω τένις σε γήπεδο της ΑΕΚ»

Δηλώσεις αναφορικά με τους αγώνες της Εθνικής Ελλάδος για Davis Cup που διεξάγονται στο κλειστό των Άνω Λιοσίων κόντρα στη Ρουμανία παραχώρησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Τσιτσιπάς: «Δεν περίμενα ότι θα παίξω τένις σε γήπεδο της ΑΕΚ»

Στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN και την Έλβη Μιχαηλίδου μίλησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς αναφορικά με τους αγώνες της Εθνικής Ελλάδος για Davis Cup που διεξάγονται στο κλειστό των Άνω Λιοσίων κόντρα στη Ρουμανία.

Ο Έλληνας πρωταθλητής δεν έκρυψε στις δηλώσεις του την αγάπη του για την ΑΕΚ λέγοντας ότι ήταν όνειρο ζωής να παίξει τένις σε γήπεδό της.

Παράλληλα δήλωσε ότι προτιμά το Χρυσό στους Ολυμπιακού αγώνες από ένα Grand Slam ενώ μίλησε για τα σχέδιά του για το μέλλον.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το Davis Cup: «Δεν μου πέρασε ποτέ από το μυαλό ότι θα έπαιζα τένις σε γήπεδο της ΑΕΚ. Το ότι συμβαίνει τώρα είναι όνειρο ζωής για εμένα, είναι η ομάδα που υποστήριζα από μικρή ηλικία, είχα πάντα μεγάλη αγάπη και για το μπάσκετ και για το ποδόσφαιρο, οπότε το ότι αυτό γίνεται πραγματικότητα σημαίνει πάρα πολλά για εμένα»

Για τον κόσμο που θέλει να τον δει: «Χαίρομαι πάρα πολύ γι’ αυτό. Το έχω πετύχει με τον κόπο μου, με τον ιδρώτα μου και έχω περάσει πάρα πολλά ώστε να γίνει αυτό η νέα πραγματικότητα στη χώρα μας»

Για το πρότζεκτ που ετοιμάζει: «Τους τελευταίους μήνες προετοιμάζω ένα πρότζεκτ για την αναβάθμιση του τένις στην Ελλάδα. Έχει να κάνει με τους τζούνιορ παίκτες της χώρας μας, με τα παιδιά που προσπαθούν σε επαγγελματικό επίπεδα να φτάσουν ψηλά στη βαθμολογία. Θέλω με τον δικό μου τρόπο να τους υποστηρίξω και να τους δώσω βοήθεια ώστε να ανέβουν υψηλότερα και να πετύχουν τα όνειρά τους.

Για τη θέση του στο ranking σήμερα: «Νομίζω χρειάζομαι λιγότερο από ένα μήνα για να κάνω αγωνιστικό restart. Έχω πολλά τουρνουά μπροστά μου, οπότε έχω πολλές ευκαιρίες να παίξω καλά και να προσθέσω πόντους οπότε έτσι θα έρθει ένα πολύ καλύτερο ranking από αυτό που έχω τώρα. Δεν έχω ξαναβρεθεί (σ.σ. στο No10) εδώ και πολύ καιρό αλλά για μένα όλα αυτά είναι μέρος του τένις. Μερικές φορές δε γίνεται να βρίσκεσαι στην καλύτερή σου κατάσταση και αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Σ’ αυτό που πρέπει να αφοσιωθώ τώρα είναι να βρω δύναμη και να γίνω καλύτερος τενίστας.

Για τους 2 στόχους που θέτει φέτος: «Θέλω να τελειώσω το 2024 στους 4 καλύτερους τενίστες και να κατακτήσω ένα Oλυμπιακό μετάλλιο στο Παρίσι».

Το μήνυμά του στον κόσμο: «Μεγάλη αγκαλιά από εμένα, εύχομαι να έρθετε να με υποστηρίξετε και σας ευχαριστώ για όλα τα μηνύματα που μου στέλνετε σε καθημερινή βάση!».