Australian Open: Μυθικός Σίνερ, αποκαθήλωσε τον Τζόκοβιτς

Ο μαγικός Γιάνικ Σίνερ σταμάτησε το αήττητο του Νόβακ Τζόκοβιτς και μετά από μια μεγάλη εμφάνιση επικράτησε με 6-1, 6-2, 6-7(6), 6-3 παίρνοντας την πρόκριση για τον πρώτο τελικό Grand Slam στην καριέρα του!

Australian Open: Μυθικός Σίνερ, αποκαθήλωσε τον Τζόκοβιτς

Με τη νίκη αυτή ο Σίνερ έγραψε ιστορία για το ιταλικό τένις καθώς έγινε ο πρώτος Ιταλός που φτάνει στον τελικό του Australian Open, ενώ παράλληλα σε ηλικία 22 ετών και 163 ημερών έγινε ο νεαρότερος φιναλίστ στη Μελβούρνη μετά από το 2008 και τον…Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Σίνερ σταμάτησε και την “κατάρα” των Ιταλών στα Grand Slams καθώς μέχρι σήμερα μετρούσαν 0-23 κόντρα σε Νο1 από το 1973 που καθιερώθηκε το ATP Rankings, ενω έγινε ο πρώτος τενίστας που κερδίσει σε ημιτελικό του Australian Open τον Σέρβο.

Από τη μεριά του ο Τζόκοβιτς υπέστη την πρώτη του ήττα στη Μελβούρνη μετά από 34 σερί νίκες και πιο συγκεκριμένα από το 2019, ενώ για πρώτη φορά στην καριέρα του, σε Grand Slam δεν κατάφερε να απειλήσει με break-point τον αντίπαλό του!

Ο Σίνερ τελείωσε το ματς με 9 άσους (ένα μόλις διπλό λάθος), κέρδισε το 83% των πόντων πίσω από το πρώτο service (53/64) και το 63% στο δεύτερο (29/46) σταμάτησε στους 31 winners, έναν λιγότερο από τον Τζόκοβιτς (31-32), ενώ υπέπεσε σε 28 αβίαστα λάθη την ίδια ώρα που ο Τζόκοβιτς ολοκλήρωνε τον ημιτελικό με 54!

Ο Ιταλός ήταν καλύτερος και πάνω στο φιλέ κερδίζοντας τους 15 από τους 18 πόντους που διεκδίκησε, ενώ κυριάρχησε στα ράλι μικρής διάρκειας (0-4 χτυπήματα) κερδίζοντας σχεδόν τους διπλάσιους πόντους από τον Νο1 του κόσμου (80-43).

Το ξεκίνημα ήταν εφιαλτικό για τον Τζόκοβιτς, με τον Σίνερ να κάνει ό,τι θέλει στο court και τον Σέρβο να πνίγεται στα λάθη του. Ο Ιταλός προηγήθηκε με 3-0 έχοντας σπάσει το service του Τζόκοβιτς (2-0), με τον Σέρβο να μειώνει σε 3-1 σβήνοντας πρώτα break-point του Σίνερ.

Αυτό ήταν και το μοναδικό κερδισμένο game στο set για τον Τζόκοβιτς, καθώς από εκεί και πέρα ακολούθησαν 3 σερί games από τον Σίνερ (με νέο break στο 5-1), ο οποίος έκλεισε το set με 6-1 κάνοντας το 1-0.

Ο Ιταλός δεν σταμάτησε από τη μια να σερβίρει εξαιρετικά και από την άλλη να επιστρέφει τα πάντα πιέζοντας ασφυκτικά το service του Τζόκοβιτς. Το 2ο set ξεκίνησε και πάλι με break από τον Σίνερ (2-1), ενώ λίγο αργότερα έκανε και 2ο φτάνοντας στο 5-2 για να κλείσει στο service του το set με 6-2 (2-0).

tennis24.gr