Australian Open: Στα ημιτελικά ο Ζβέρεφ, 3-1 τον Αλκαράθ (vid)

Εξαιρετική εμφάνιση από τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, που κέρδισε με 6-1, 6-3, 6-7(2), 6-4 τον Κάρλος Αλκαράθ στον τελευταίο προημιτελικό του Australian Open, και προκρίθηκε στην τελική 4άδα της Μελβούρνης, μετά από τρεις ώρες και 6 λεπτά αγώνα στη Rod Laver Arena.

Australian Open: Στα ημιτελικά ο Ζβέρεφ, 3-1 τον Αλκαράθ (vid)

Με εξαιρετικά ποσοστά από τη γραμμή του service, αλλά και αναγκάζοντας τον 20χρονο Ισπανό σε πολλά αβίαστα λάθη, ο Σάσα επικράτησε καθαρά του No2 της παγκόσμιας κατάταξης, και εξασφάλισε τη δεύτερη παρουσία του στα ημιτελικά του Happy Slam.

Την ίδια ώρα προκρίνεται για 7η φορά στην καριέρα του σε ημιτελικό ενός Grand Slam, έχει εξασφαλίσει την παραμονή του στο No6 της παγκόσμιας κατάταξης, και αν προκριθεί στο μεγάλο τελικό θα ξεπεράσει τον Αντρέι Ρούμπλεφ και θα ανέβει στην κορυφαία 5άδα.

Αναφορικά με τον αγώνα, ο 26χρονος Γερμανός ολοκλήρωσε τις προσπάθειές του με 85% σε περασμένα πρώτα service, ενώ είχε και 73% σε κερδισμένους πόντους πίσω απ’ αυτό. Μέτρησε 28 winners και 7 άσους, ενώ υπέπεσε σε 25 αβίαστα και ένα διπλό σφάλμα.

Από την άλλη ο Αλκαράθ “πληγώθηκε” από τα πολλά αβίαστα λάθη του (45), με τα περισσότερα να γίνονται στα πρώτα δύο set, που ήταν εμφανέστατα εκτός ρυθμού. Είχε 2 διπλά λάθη, ενώ πέτυχε περισσότερους winners από τον Ζβέρεφ (39) και έναν λιγότερο άσο (6).

“Κλειδί” για τη νίκη του Σάσα ήταν και η αποτελεσματικότητά του στα BP που του δόθηκαν, καθώς μετουσίωσε σε break το 70% των ευκαιριών του (7/10). Αντίθετα, ο Ισπανός κατάφερε να “σπάσει” τον Ζβέρεφ μόλις 2 φορές (2/5).

Στα ημιτελικά ο Γερμανός θα αναμετρηθεί με τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ, με τον οποίο δεν έχει καλή παράδοση στο Tour (7-11). Πέρυσι συναντήθηκαν στο κορτ 6 φορές, και ο Ζβέρεφ επικράτησε μόνο μία φορά, στο πλαίσιο της φάσης των “16” στο Masters του Σινσινάτι.

tennis24.gr