Australian Open: H 16χρονη Αντρέεβα διέλυσε την Ζαμπέρ σε 54 λεπτά! (vid)

H 16χρονη Ρωσίδα, Μίρα Αντρέεβα χρειάστηκε μόλις 54 λεπτά και παραχωρώντας μόλις 2 games στην Ονς Ζαμπέρ στο επιβλητικό 6-0, 6-2 πέρασε στον 3ο γύρο στο ντεμπούτο της στο Australian Open.

Australian Open: H 16χρονη Αντρέεβα διέλυσε την Ζαμπέρ σε 54 λεπτά! (vid)

Η Ρωσίδα, που πριν από 12 μήνες περίπου, στο ίδιο court (Rod Laver Arena) είχε ηττηθεί στον τελικό των junior από την Αλίνα Κονρέεβα, επέστρεψε για να σημειώσει τη μεγαλύτερη νίκη στη καριέρα της απέναντι σε παίκτρια Top-10.

Παράλληλα σε ηλικία 16 ετών και 263 ημερών έγινε η πρώτη, στην εποχή των όπεν που φτάνει σε bagel (6-0) κόντρα σε παίκτρια της πρώτης 10άδας. Από την άλλη πλευρά η Ζαμπέρ θα αποχωρήσει στον 2ο γύρο του Australian Open για 2η σερί χρονιά καθώς πέρσι είχε ηττηθεί από την Μαρκέτα Βοντρούσοβα, χάνοντας στα 3 sets.

H Αντρέεβα τελείωσε το παιχνίδι με το εκπληκτικό 85% κερδισμένων πόντων πίσω από το πρώτο service (22/26) και 57% στο δεύτερο (8/14), είχε μόλις 10 αβίαστα λάθη (έναντι 24 της Ζαμπέρ), σταμάτησε στους 13 winners (9 η Ζαμπέρ), ενώ ήταν ιδιαίτερα ουσιαστική και στις ευκαιρίες για break ολοκληρώνοιντας την αναμέτρηση με 5/7 break-points.

Η Ρωσίδα έκανε ένα “διαστημικό” 1ο set στο οποίο παραχώτησε συνολικά στην Ζαμπέρ 8 πόντους και το ολοκήρωσε μέσα σε 20 λεπτά κάνοντας μόλις 3 αβίαστα λάθη κάνοντας το καλύτερο set της ζωής της.

Το 2ο set ξεκίνησε με την Ζαμπέρ να κατακτά το πρώτο της game στο παιχνίδι κάνοντας το 1-0, για να ακολουθήσει ένα νέο σερί από την 16χρονη που με 5 συνεχόμενα games έκανε το 5-1 για να κλείσει το ματς λίγο αργότερα φτάνοντας στη νίκη και την πρόκριση.

Η Νο47 του κόσμου στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει είτε τη συμπατριώτισσα της, καμήλα Ραχίμοβα, είτε την Γαλλίδα Ντιάν Παρί.

Λίγο αργότερα, ο Κόκο Γκοφ κέρδισε 7-6(2), 6-2 την Καρολίν Ντολεχάιντ και θα τεθεί αντιμέτωπη με τη επίσης Αμερικανίδα, Αλίσια Παρκς που με τη σειρά της απέκλεισε τη Λέιλα Φερνάντεζ.

Το εισιτήριο για τον 3ο γύρο εξασφάλισε και η Αμάντα Ανισίμοβα η οποία επικράτησε 6-2, 6-3 της Νάντα Ποντόρσκα.

tennis24.gr