Μεντβέντεφ: «Μπορεί να με περάσει ξανά ο Τσιτσιπάς, στόχος να μείνω στην 4άδα»

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ, που βρίσκεται στους τέσσερις κορυφαίους τενίστες του κόσμου,  μίλησε για τον Στέφανο Τσιτσιπά και τους στόχους του για το 2024.

Μεντβέντεφ: «Μπορεί να με περάσει ξανά ο Τσιτσιπάς, στόχος να μείνω στην 4άδα»

Έναν απολογισμό του 2023 έκανε ο Ντανίλ Μεντβέντεφ, ενώ μίλησε παράλληλα για τους στόχους του το νέο έτος, όπως επίσης και τον Στέφανο Τσιτσιπά. Ο Ρώσος τενίστας σε δηλώσεις του από το Άμπου Ντάμπι στο «The National», επεσήμανε:

«Αν δούμε την περσινή σεζόν, αλλά και άλλες, υπάρχουν πολλά διαφορετικά τουρνουά. Από ένα σημείο και μετά ξεχωρίζουμε κάποιοι παίκτες, ειδικά στο τέλος. Αλλά κάθε σεζόν μπορεί να είναι διαφορετική. Ο Στέφανος (σ.σ. Τσιτσιπάς) για παράδειγμα ήταν στον τελικό του Australian Open πέρσι. Για διαφορετικούς λόγους δεν τα πήγε εξίσου καλά στο τέλος της σεζόν, αλλά μπορεί να επιστρέψει δυνατότερος φέτος και να με περάσει. Το ίδιο ισχύει και για τους Σίνερ, Αλκαράθ, Τζόκοβιτς, για τον οποιονδήποτε. Οπότε χρειάζεται προσοχή. Πέρσι είχα βγει από το Top 10 στις αρχές της σεζόν».

Επιπρόσθετα, τόνισε: «Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Τζόκοβιτς θα είναι πάντα εκεί. Εγώ μπορεί και να βγω από το Top 10, ο Νόβακ θα είναι συνεχώς εκεί. Οπότε ελπίζω να είμαι μέρος της κορυφαίας 4άδας, ανεξάρτητα με το ποιοι θα έρθουν ή ποιοι θα φύγουν από εκεί. Θα το προσπαθήσω».

Όσον αφορά την επιστροφή του Ραφαέλ Ναδάλ, υποστήριξε:

«Κόντρα στον Ράφα ίσως και να δυσκολευόμουν περισσότερο απ’ ότι με τον Νόβακ. Είχαμε μερικά πολύ κλειστά παιχνίδια που ήμουν πολύ κοντά στο να τα κερδίσω. Οπότε για μένα θα είναι μια μεγάλη πρόκληση να τον αντιμετωπίσω ξανά. Δεν ξέρω αυτή τη στιγμή σε τι κατάσταση βρίσκεται, κανείς δεν ξέρει, αλλά θα το χειριστεί καλά. Από αυτά που έχω δει φαίνεται να τα πηγαίνει καλά, αυτό είναι υπέροχο για το τένις».