Ναδάλ: Η πολυαναμενόμενη επιστροφή και οι πιθανοί του αντίπαλοι

Αντίστροφα μετρούν οι φίλοι του τένις για την επιστροφή του Ραφαέλ Ναδάλ στην αγωνιστική δράση.

Ναδάλ: Η πολυαναμενόμενη επιστροφή και οι πιθανοί του αντίπαλοι

Μετά το τέλος του περσινού Australian Open ο Ραφαέλ Ναδάλ τέθηκε εκτός δράσης εξαιτίας τραυματισμού. Ο Ισπανός πρωταθλητής παρά το μεγάλο διάστημα απουσίας του δεν το έβαλε κάτω και όλους αυτούς τους μήνες δούλεψε σκληρά για να επιστρέψει δριμύτερος.

Αν και είναι 37 ετών ο Ναδάλ έχει ακόμα την ίδια δίψα για το τένις και γι΄αυτό οι θαυμαστές του δηλώνουν ανυπόμονοι για να τον παρακολουθήσουν ξανά σε κάποιο τουρνουά.

Ο ίδιος το τελευταίο καιρό αισθάνεται καλά και η προετοιμασία του έχει κορυφωθεί ενόψει του τουρνουά στο Μπρισμπέιν που θα ξεκινήσει στις 31 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 7 Ιανουαρίου. Ο κάτοχος 22 Grand Slam θα λάβει μέρος στη διοργάνωση μέσω της wild card που του χορηγήθηκε και στόχος του είναι να εμφανιστεί όσο πιο ανταγωνιστικός γίνεται.

Σ’ αυτό θα συνδράμουν και οι αντίπαλοι που θα βρεθούν απέναντί του. Στον πρώτο γύρο ενδέχεται να παίξει με έναν εκ τωνΧόλγκερ Ρούνε (Νο. 8), Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ (Νο. 14), Μπεν Σέλτον (Νο. 17), Σεμπάστιαν Κόρντα (Νο. 24), Άντι Μάρεϊ (Νο. 42).

Σύμφωνα με την παγκόσμια κατάταξη ο πιο δύσκολος αντίπαλος του Ναδάλ θα είναι ο Ρούνε. Οι δυο τους δεν έχουν αναμετρηθεί ποτέ στο παρελθόν και το ενδεχόμενο συνάντησής τους συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον.

Ο Ντιμιτρόφ έκλεισε με θετικό πρόσημο τη φετινή χρονιά και λίγο έλειψε να βρεθεί στην πρώτη δεκάδα της κατάταξης. Ο Βούλγαρος μετρά μία νίκη σε 15 αναμετρήσεις με αντίπαλο τον Ναδάλ.

Φέτος ο Σέλτον έκανε αίσθηση στο παγκόσμιο τένις χάρη στην πορεία που χάραξε. Η κλήρωσή του με τον Ναδάλ θα μπορούσε να τεστάρει σε μεγάλο βαθμό την ετοιμότητα του Ισπανού, αφού ο Αμερικανός διαθέτει πολύ καλό σερβίς.

Εκτός από τον Σέλτον υπάρχει και δεύτερος Αμερικανός υποψήφιος για να αγωνιστεί με τον Ναδάλ στο Μπρισμπέιν. Ο λόγος για τον Κόρντα, ο οποίος το τελευταίο καιρό ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς, ωστόσο δεν παύει να είναι ένας ταλαντούχος τενίστας.

Τέλος υπάρχει και η υποψηφιότητα του Μάρεϊ. Αν και ο Σκωτσέζος ταλαιπωρείται τα τελευταία χρόνια από αλλεπάλληλους τραυματισμούς, η ενδεχόμενη αναμέτρησή τους θα θυμίσει στους φίλους τους τένις τις σπουδαίες μονομαχίες του παρελθόντος.

Ο άλλοτε Νο 1 τενίστας του κόσμου έχει κατακτήσει το συγκεκριμένο τουρνουά δύο συνεχόμενες χρονιές (2012, 2013) και θα είχε ενδιαφέρον ο αγώνας κόντρα στον Ναδάλ.