Ναδάλ: «Τώρα ξέρω πως θα παίξω ξανά»

Ο Ραφαέλ Ναδάλ αναφέρθηκε στην επιστροφή του στη δράση.

Ναδάλ: «Τώρα ξέρω πως θα παίξω ξανά»

Εδώ και έναν χρόνο ο Ραφαέλ Ναδάλ παραμένει εκτός δράσης λόγω προβλήματος τραυματισμού. Αρκετά σενάρια έχουν γραφτεί γύρω από την ημερομηνία επιστροφής του στη δράση, ωστόσο ο Ισπανός έτρεξε να τις διαψεύσει.

Με δηλώσεις του ο Ναδάλ υποστήριξε πως στόχος του ήταν να καταφέρει να παίξει ξανά τένις, καθώς μέχρι πρότινος δεν ήταν σίγουρη η επιστροφή του. Όπως τόνισε ο ίδιος, τελικά τα κατάφερε και μένει μόνο η ανακοίνωση για το πότε θα πάρει ξανά μέρος σε μία διοργάνωση.

Αρχικά είπε: «Μέχρι τώρα δεν ήξερα αν θα έπαιζα ξανά τένις. Τώρα το πιστεύω. Αυτό που έχει αλλάξει σε σχέση με μερικές εβδομάδα πριν, είναι ότι τώρα ξέρω ότι θα παίξω ξανά τένις. Δεν το ήξερα πριν, αλλά ειλικρινά τώρα το γνωρίζω επειδή η εξέλιξη είναι θετική. Το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει μεγάλα και θετικά βήματα. Δεν είμαι ακόμα έτοιμος να πω που και πότε θα επιστρέψω. Ελπίζω να μπορώ να πω κάτι τις επόμενες εβδομάδες».

Μετέπειτα σχολίασε: «Δεν γνωρίζω σε ποιο επίπεδο θα επιστρέψω, αλλά πότε δεν έχασα τον ενθουσιασμό μου. Δεν έχω παίξει τένις για ένα χρόνο και για μένα η προσωπική επιτυχία είναι ότι διατηρώ αυτόν τον ενθουσιασμό. Θεωρώ ότι θα είναι δύσκολο να ανακτήσω ένα υψηλό επίπεδο και ξέρω ότι ο πόνος δεν θα φύγει ποτέ, αλλά αν δεν είχα την ελπίδα να είμαι ξανά ανταγωνιστικός δεν θα είχα κάνει τη δουλειά που έκανα τους τελευταίους μήνες. Το ξέρω ότι δεν πρόκειται να κατακτήσω περισσότερα Grand Slam από τον Τζόκοβιτς, αλλά θα δώσω στον εαυτό μου την ευκαιρία να το απολαύσει ξανά».