Τσιτσιπάς: «Πιο σπουδαίο ενός Grand Slam το ATP Finals!»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παραμονή της κλήρωσης του ΑΤΡ Finals εξέφρασε την εκτίμηση ότι ως διοργάνωση είναι σπουδαιότερη από τα τέσσερα, ετησίως, grand slams.

Τσιτσιπάς: «Πιο σπουδαίο ενός Grand Slam το ATP Finals!»

Από το Τορίνο, που βρίσκεται ενόψει της συμμετοχής του (σ.σ. πέμπτης διαδοχικής) στα τελικά της ΑΤΡ (12-19/11) o Στέφανος Τσιτσιπάς, παραμονή της κλήρωσης, εξέφρασε μια εκτίμηση ελάχιστα δημοφιλή στις τάξεις των τενιστών πρώτης γραμμής: ότι η σύναξη των οκτώ κορυφαίων της κάθε χρονιάς είναι σπουδαιότερη από κάθε grand slam (Αυστραλιανό ή Αμερικάνικο Όπεν, Γουίμπλεντον ή Ρολάν Γκαρός).

«Το ATP Finals Είναι μια γιορτή», είπε ο 25χρονος τενίστας, που σε αντίθεση με τα grand slam έχει στο παλμαρέ του τίτλο στην συγκεκριμένη διοργάνωση (2019).

«Είναι μια ανάμνηση και μια γιορτή με τους καλύτερους των καλυτέρων στο άθλημα μας. Μαζευόμαστε όλοι μαζί, παίζουμε ο ένας εναντίον του άλλου και επικεντρωνόμαστε στο γεγονός πως είμαστε οι καλύτεροι στον κόσμο, προσπαθώντας να κερδίσουμε αυτό το σπουδαίο τρόπαιο, που είναι πολύ μεγάλο για το άθλημά μας. Σημαίνει πολλά».

Και πρόσθεσε: «Ειλικρινά, θα το θεωρούσα σπουδαιότερο και από ένα σλαμ. Έχει μεγάλο κύρος και είναι πολύτιμο απόκτημα αν καταφέρεις να το κερδίσεις».

Ο Στέφανος, που κατέκτησε πριν από μερικές εβδομάδες, μαζί με τον αδερφό του, Πέτρο, τον τίτλο στο διπλό της Αμβέρσας και θεωρεί ότι αυτό τον «έσπρωξε» να πάει καλύτερα και στο μονό».

«Το διπλό μού έδωσε ώθηση και είχε σίγουρα επιρροή και στους αγώνες μου στο μονό. Νίκες σαν κι αυτή σου δίνουν αυτοπεποίθηση και πίστη. Τέτοιες εμπειρίες και τέτοιοι τίτλοι σε ανεβάζουν και σε φέρνουν στο καλύτερο σημείο σου».

Μετά τις εμφανίσεις του σε Βιέννη και Μπερσί (όπου αποκλείστηκε στα ημιτελικά των διοργανώσεων, λοιπόν, ελπίζει να κάνει ένα καλό φίνις στη σεζόν στο Τορίνο.

«Είναι σημαντικό να μπορέσω να σταθεροποιηθώ και να κάνω μεγάλες πορείες στα τουρνουά. Μπορεί να μην είναι δυνατό να τα κερδίσω όλα, αλλά είναι σημαντικό για μένα να πηγαίνω σε συνεχόμενους ημιτελικούς, τελικούς, ή ακόμα και να κερδίζω τουρνουά σε σταθερή βάση. Συνεπώς είναι κάτι πολύ θετικό και ελπίζω να μπορέσω να συνεχίσω αυτό το σερί».