WTA Finals: Σόου, τίτλος και Νο1 για την τρομακτική Σφιόντεκ (vids)

Η Ίγκα Σφιόντεκ χρειάστηκε μόλις 59 λεπτά απέναντι στην Τζέσικα Πεγκούλα, με την Πολωνή να παραχωρεί μόλις ένα game στην επιβλητική της νίκη με 6-1, 6-0 κατακτώντας τον τίτλο, χάρη στον οποίον θα κλείσει τη σεζόν ως Νο1 του κόσμου ξεπερνώντας την Αρίνα Σαμπαλένκα.

WTA Finals: Σόου, τίτλος και Νο1 για την τρομακτική Σφιόντεκ (vids)

Η Σφιόντεκ ολοκλήρωσε τη φετινή σεζόν με σερί 11 νικών, από το τουρνουά του Πεκίνου μέχρι τον τελικό του Κανκούν, ενώ παράλληλα η 22χρονη έγινε η νεαρότερη κάτοχος του τίτλου μετά την Πέτρα Κβίτοβα το 2011 στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και η 2η Πολωνή μετά από την Αγκνιέσκα Αζαρένκα το 2015 στη Σιγκαπούρη.

Με αυτόν τον τίτλο η Σφιόντεκ έφτασε τους 6 μέσα στο 2023, αλλά και τους συνολικά 17 στην καριέρα της, ενώ έγινε η μόλις 3η παίκτρια που κατάφερε να κατακτήσει από έναν τουλάχιστον τίτλο σε όλες τις διαβαθμίσεις του Tour σε Βαρσοβία (250), Στουτγκάρδη και Ντόχα (500), Πεκίνο (1000), αλλά και το Roland Garros (Grand Slam) κάτι που έχουν πετύχει μόνο η Σερίνα Γουίλιαμς (2013) και η Πέτρα Κβίτοβα (2011).

Η Σφιόντεκ τελείωσε τον τελικό με 82% κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο service (18/22), 69% από το δεύτερο (11/16), έσβησε το μοναδικό break-point της Πεγκούλα, ενώ από την πλευρά της εκμεταλλεύτηκε τις 5 από τις 7 ευκαιρίες για break.

Από την άλλη για την Αμερικανίδα δεν λειτούργησε τίποτα στον τελικό παίρνοντας μόλις 12 πόντους από το service της, αλλά και 30 πόντους λιγότερους από την αντίπαλό της (21-51).

Η αποφασιστικότητα και η εκρηκτικότητα της Σφιόντεκ φάνηκε από την αρχή με την Πολωνή να βρίσκεται παντού στο court και μετατρέποντας το 1-1 σε 6-1 έκανε το 1-0 σημειώνοντας μόλις 3 αβίαστα λάθη την ίδια ώρα που η Πεγκούλα είχε φτάσει στα 12.

Στο 2ο set τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για την Πεγκούλα που συνέχισε να μην βρίσκει λύσεις από τη θέση του service (κέρδισε μόλις 5 πόντους) με το… πάρτι για τη Σφιόντεκ να συνεχίζεται φτάνοντας στο bagel, αλλά και στον τίτλο ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο τη σεζόν στο Tour.

Πηγή: tennis24.gr