Ο Τσιτσιπάς στο πάνθεον των ηρώων (vid, pics)

O Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε τον Έρνεστς Γκούλμπις με 6-4, 6-4 στο Όπεν της Στοκχόλμης και κατέκτησε τον πρώτο τίτλο ΑΤP της καριέρας του.

Ο Τσιτσιπάς στο πάνθεον των ηρώων (vid, pics)

Ο Τσιτσιπάς έφτασε στην τεράστια επιτυχία με την τρίτη του προσπάθεια αφού είχε αποτύχει στους δυο προηγούμενους τελικούς που αγωνίστηκε (η αλήθεια είναι με δυνατότερo αντίπαλo από ότι ο Γκούλμπις- λέγε με Ναδάλ).

Mετά από μια εξαιρετική πορεία όλη την εβδομάδα στο τουρνουά, ο Στέφανος έκανε ένα ακόμη σπουδαίο ματς στον τελικό και δεν άφησε κανένα περιθώριο στον αντίπαλό του τον οποίο λύγισε ύστερα από 1 ώρα και 20 λεπτά.

O Γκούλμπις ήταν αήττητος σε τελικούς αλλά αυτή τη φορά δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα απέναντι στον Στέφανο ο οποίος έβγαλε 7 άσους κερδίζοντας το 80% των πόντων που σέρβιρε και κάνοντας δυο μπρέικ σε ισάριθμες ευκαιρίες έφτασε στη νίκη.

Στις δηλώσεις του μετά την απονομή του βαρύτιμου κυπέλλου ο Τσιτσιπάς ευχαρίστησε τους πάντες στο τουρνουά της Στοκχόλμης, μίλησε για την τρίτη και τυχερή φορά του και υποσχέθηκε να επιστρέψει του χρόνου.

«Αυτή η εβδομάδα για μένα ήταν πραγματικά απίστευτη! Συμφωνώ με όσα είπε ο Έρνεστς, ο κόσμος σε κάνει να νιώθεις σαν στο σπίτι σου. Όλοι είναι φιλικοί, έχεις την αίσθηση ότι βρίσκεται ανάμεσα στην οικογένειά σου. Ευχαριστώ τους πάντες για όσα έκαναν, τα ball boys, τους φωτογράφους, τους οδηγούς, όλους τους φανς για την υποστήριξή τους», τόνισε αρχικά ο Έλληνας πρωταθλητής και συνέχισε:

«Ο Έρνεστς σήμερα έκανε σπουδαία δουλειά και παρότι δεν ήταν εύκολο να διαχειριστώ τους δύο χαμένους τελικούς, ευτυχώς η τρίτη φορά ήταν και η τυχερή. Πέρασα πολύ καλά εδώ, σίγουρα θα μου λείψει αυτό το τουρνουά και ελπίζω να είμαι εδώ και του χρόνου. Υπάρχουν πολλά τουρνουά σαν αυτό που χρειάζονται μεγαλύτερης προβολής. Εγώ θυμάμαι είχα παίξει σαν τζούνιορ 8 χρόνια πριν εδώ και είναι υπέροχο που καταφέρνω να πάρω αυτό τον τίτλο»!