European Open: Έγραψαν ιστορία τα αδέλφια Τσιτσιπά με την πρόκρισή τους στον ημιτελικό (vid)

Σπουδαία πρόκριση στην 4άδα του European Open για τους Στέφανο και Πέτρο Τσιτσιπά, που επικράτησαν των Ματβέ Μίντελκουπ (Ολλανδία) και Αντρές Μις (Γερμανία) με 7-5, 6-3, έπειτα από μία ώρα και 14 λεπτά αγώνα στο κεντρικό κορτ των εγκαταστάσεων.

European Open: Έγραψαν ιστορία τα αδέλφια Τσιτσιπά με την πρόκρισή τους στον ημιτελικό (vid)

Οι κορυφαίοι Έλληνες στο διπλό επιβλήθηκαν καθαρά των No4 του ταμπλό, ένα από τα πιο έμπειρα ζευγάρια της ATP 250 indoor διοργάνωσης. Ο Ολλανδός είναι 2 φορές φιναλίστ στην Αμβέρσα και έχει 14 τίτλους στα διπλά, ενώ ο Γερμανός είναι κάτοχος 6 τίτλων (2 Grand Slam), και πρωταθλητής στη βελγική πόλη το 2019.

Για τους "TsitsiBros" αυτός θα’ ναι ο 1ος κοινός ημιτελικός σε ATP διοργάνωση, και αυτό ίσως φέρει νέο career high στον Πέτρο, που βρίσκεται στο No110 της παγκόσμιας κατάταξης και τώρα «φλερτάρει» με την είσοδό του στο Top-100 των διπλών. Ακολουθεί ο Στέφανος στο No146.

Στο ματς της 4άδας, Στέφανος και Πέτρος διασταυρώνονται με τους No2 του ταμπλό, Κέβιν Κράβετζ και Τιμ Πιούτζ, οι οποίοι όμως δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα τις υποχρεώσεις τους στα διπλά. Θα παίξουν σήμερα με το δίδυμο των Αρνεόντο/Βάισμπορν, και αν κερδίσουν θα αναμετρηθούν με τους Χάσε/Όσβαλντ στα προημιτελικά.

Όσον αφορά την εξέλιξη του αγώνα, στο 1ο set αμφότερες οι δύο πλευρές έδωσαν έμφαση στην ακεραιότητα του service τους ως το 10ο game (5-5), όμως οι ισορροπίες άλλαξαν λίγο πριν το φινάλε.

Συγκεκριμένα, οι αδερφοί Τσιτσιπά χάρισαν μόνο έναν πόντο στους αντιπάλους τους (6-5), και στο 12ο game τους έκαναν το πρώτο break του αγώνα, για να κλείσουν ιδανικά το 1ο μέρος (7-5).

Στο 2ο και τελευταίο set, οι "TsitsiBros" κράτησαν το μομέντουμ στη μεριά τους πραγματοποιώντας σερί με 3/3 κερδισμένα games, προσθέτοντας ένα ακόμα break στο ενεργητικό τους στο ενδιάμεσο (3-0).

Διατήρησαν τη διαφορά τους ως έχει μέχρι τέλους και πήραν μία ακόμα μεγάλη νίκη στη διοργάνωση, για να πάρουν το εισιτήριο για την 4άδα (6-3).

Πηγή: tennis24.gr