Shanghai Masters: Στα προημιτελικά του διπλού οι Τσιτσιπάς και Χάασε

Μία ημέρα μετά τον αποκλεισμό του από τον Γάλλο Ουγκό Ουμπέρ (6-4, 3-6, 7-5) στον 3ο γύρο του Shangai Masters, ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στα προημιτελικά του διπλού μαζί με τον συναθλητή του Ρόμπιν Χάασε.

Shanghai Masters: Στα προημιτελικά του διπλού οι Τσιτσιπάς και Χάασε

Οι δυο τους απέκλεισαν τους Αυστραλούς Άλεξ ντε Μινόρ και Μαξ Πάρσελ με 7-5, 3-6, 10-5, μετά από μία ώρα και 25 λεπτά.

Το παιχνίδι, που είχε συνολικά 3 break, ήταν κλειστό, με τους Αυστραλούς να είναι ανώτεροι στο 2ο σετ, το οποίο και πήραν, αλλά στο τέλος πανηγύρισαν τη νίκη-πρόκριση ο Έλληνας και ο Γερμανός.

Στα προημιτελικά, οι Τσιτσιπάς και Χάασε, θα αντιμετωπίσουν τον Ισπανό Μαρθέλ Γκρανογέρς και τον Αργεντινό Οράθιο Σεμπάγιος, μια πολύ έμπειρη και δυνατή ομάδα, που βρίσκεται στο Νο. 7 του ταμπλό.

Αναφορικά με το παιχνίδι, στο 1ο set και οι δύο πλευρές δε δέχθηκαν απειλές στο service τους, διατηρώντας την απόλυτη ισορροπία ως το 10ο game (5-5). Στο φινάλε του 1ου μέρους όμως, οι Τσιτσιπάς και Χάσε πήραν τα ηνία έπειτα από επιτυχημένο service game (6-5), αλλά και break μετά από τριπλό BP (7-5).

Στο 2ο set, και πάλι καμία από τις δύο πλευρές δε ξεχώριζε ως το 4ο game (2-2), για να αλλάξουν τις ισορροπίες οι Ντε Μινόρ και Πούρσελ στο αμέσως επόμενο, πετυχαίνοντας το πρώτο τους break στον αγώνα (3-2). Κράτησαν την ασφαλή διαφορά τους ως το 8ο game (5-3), και ισοφάρισαν στα set με νέο break, έχοντας στη διάθεσή τους διπλό BP (6-3).

Στο super tie-break έλυσαν τις διαφορές τους τα 2 ζευγάρια, με την πλευρά του 25χρονου Έλληνα τενίστα να ξεκινά καλύτερα, έχοντας σερί τριών κερδισμένων πόντων (3-0). Κράτησαν την απόσταση αυτή μέχρι τον 9ο πόντο (6-3), την αύξησαν λίγο πριν το τέλος (8-3), και από το service του Στέφανου γράφτηκε ο επίλογος της αναμέτρησης (10-5).