Τζόκοβιτς: «Λαμπρό το μέλλον του τένις μετά την εμφάνιση του Αλκαράθ»

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει κερδίσει τρία από τα τέσσερα Grand Slam το 2023 και δεν έχει σχέδια να μειώσει το ρυθμό του στα 36 του, αλλά ο No 1 στον κόσμο πιστεύει ότι το μέλλον του τένις βρίσκεται σε καλά χέρια με τον νεαρό Κάρλος Αλκαράθ να πρωτοστατεί.

Τζόκοβιτς: «Λαμπρό το μέλλον του τένις μετά την εμφάνιση του Αλκαράθ»

Οι ελπίδες του Τζόκοβιτς να κερδίσει και τους τέσσερις τίτλους Grand Slam μέσα στο ημερολογιακό έτος διαψεύστηκαν στο Wimbledon, όπου ηττήθηκε σε πέντε σετ από τον 20χρονο Αλκαράθ με το αποτέλεσμα να χαιρετιστεί ως η αλλαγή...φρουράς στο τένις ανδρών.

Αλλά ο Σέρβος επανήλθε για να κερδίσει τον Ισπανό σε έναν συναρπαστικό τελικό στο Σινσινάτι, προτού συνεχίσει και κερδίσει ο 24ο Grand Slam του, κατακτώνταςτο U.S Open νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

«Πιστεύω ότι το μέλλον του τένις φαίνεται καλό με τον Κάρλος να οδηγεί σε αυτό το πεδίο», είπε ο Τζόκοβιτς στο Sky Sports κατά τη διάρκεια του All Star Match στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το 44ο Ryder Cup του γκολφ.

«Είχαμε μερικές συναρπαστικές συναντήσεις. Φέτος με τον τελικό στο Wimbledon και επίσης το Roland Garros και το Cincinnati, αυτός ήταν ένας από τους καλύτερους αγώνες τριών σετ που έχω παίξει ποτέ. Είναι υπέροχο για το άθλημά μας να συμβαίνουν περισσότερες αντιπαλότητες, αλλά οι αντιπαλότητες με τον Ρότζερ Φέντερερ και τον Ράφα Ναδάλ ιδιαίτερα, καθώς και με τον Άντι Μάρεϊ θα βρίσκονται πάντα ακριβώς εκεί για μένα», πρόσθεσε.

«Ελπίζω ότι θα τον αντιμετωπίσω όσες φορές έπαιξα με τα άλλα παιδιά και αυτό θα σημαίνει ότι θα παίζω για τα επόμενα χρόνια. Αλλά αμφιβάλλω για αυτό, ας δούμε πώς θα πάει», είπε ο Τζόκοβιτς.

«Είχα μια φανταστική χρονιά. Τα Grand Slam είναι αυτά που μετρούν περισσότερο για μένα σε αυτό το σημείο της καριέρας μου, είναι εκείνα στα οποία θέλω να παίξω το καλύτερο μου τένις. Φέτος, κερδίζοντας τρία στα τέσσερα Grand Slam και φτάνοντας στο άλλο στον τελικό, δεν μπορούσα να ζητήσω περισσότερα.»