Σάκκαρη-Γκαρσία 2-0 σετ: Φουλ για τίτλο!

Η Μαρία Σάκκαρη ήταν επιβλητική απέναντι στην Καρολίν Γκαρσία, την οποία και σκόρπισε με 2-0 σετ (6-3, 6-0) σε 70 λεπτά και έκλεισε θέση στον τελικό της Γουαδαλαχάρα.

Σάκκαρη-Γκαρσία 2-0 σετ: Φουλ για τίτλο!

Η Μαρία Σάκκαρη κατάφερε να επικρατήσει της Καρολίν Γκαρσία με 6-3, 6-0 σε έναν αγώνα διάρκειας 70 λεπτών, κερδίζοντας μια θέση στον τελικό του τουρνουά της Γουαδαλαχάρα. Τώρα, βρίσκεται μόνο μία νίκη μακριά από τον σημαντικότερο τίτλο στην καριέρα της.

Η περσινή φιναλίστ, η οποία έχει φτάσει σε 9 τελικούς στην καριέρα της και έχει κερδίσει μόνο έναν (1-7), κυριάρχησε στον αγώνα κατά της Γκαρσία. Η Γαλλίδα απείλησε ελάχιστα, μόνο σε δύο παιχνίδια στον ημιτελικό. Η Σάκκαρη παρέμεινε συνεπής και συγκεντρωμένη, προσφέροντας επιθετικό τένις και καταφέρνοντας να κερδίσει άλλη μια εύκολη νίκη αυτή την εβδομάδα.

Η Σάκκαρη έπαιξε ένα σχεδόν άψογο παιχνίδι, κάνοντας μόλις 7 αβίαστα λάθη, ενώ τα λάθη της Γκαρσία ανήλθαν σε 20. Όμως, ο σημαντικότερος παράγοντας ήταν η αξιοσημείωτη απόδοση της στο σερβίς, καθώς απέκρουσε όλες τις προσπάθειες διακοπής του σερβίς από την Γκαρσία, προσφέροντας μόλις 17 πόντους στην αντίπαλό της. Αντίθετα, η Γκαρσία είχε μόνο 47% απόδοση στο πρώτο σερβίς και μόλις 33% στο δεύτερο (8/24).

Με 81% απόδοση πίσω από το πρώτο σερβίς (17/21) και καταφέρνοντας να αποτρέψει το μοναδικό break point που αντιμετώπισε, η Σάκκαρη κυριάρχησε στο πρώτο σετ του τουρνουά της Γουαδαλαχάρα, καταλαμβάνοντας το 4ο παιχνίδι (3-1) και εκμεταλλευόμενη το προβάδισμα πήρε το σετ με 4-1.

Από εκεί και πέρα, η Σάκκαρη διατήρησε την υποδειγματική απόδοσή της στο σερβίς, ενώ η Γκαρσία αντιμετώπιζε δυσκολίες στο να κερδίσει πόντους από το πρώτο σερβίς (2/5) και το δεύτερο σερβίς (3/13), με ποσοστό μόλις 28% επιτυχίας στο πρώτο σερβίς.

Το μόνο σημείο του σετ που η Σάκκαρη αντιμετώπισε πίεση στο σερβίς της ήταν όταν το ματς είχε ήδη αποφασιστεί. Αντιμετώπισε τρία break points και ανταπέδωσε το 15/40, επιστρέφοντας και σβήνοντας τις ευκαιρίες της Γκαρσία. Στη συνέχεια, πήρε άλλο ένα break και ένα hold, κλείνοντας έτσι τη νίκη και προκρινόμενη στον τελικό.

Στον τελικό, θα αντιμετωπίσει την Αμερικανίδα Καρολάιν Ντόλχαϊντ, η οποία κατέκτησε τη θέση Νο111 στον κόσμο και νίκησε τη συμπατριώτισσά της, Σοφία Κένιν, με σκορ 7-5, 6-3.