Τσιτσιπάς: «Υπάρχει απογοήτευση, όχι δικαιολογίες»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για τον αποκλεισμό της ελληνικής ομάδας στο Davis Cup.

Τσιτσιπάς: «Υπάρχει απογοήτευση, όχι δικαιολογίες»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε από τον Άλεξ Μόλτσαν και η Ελλάδα αποκλείστηκε από τη Σλοβακία και δεν θα συνεχίσει στο Davis Cup. Ήταν μια δύσκολη αποστολή για την ελληνική ομάδα, κάτι που παραδέχτηκε στις δηλώσεις του ο κορυφαίος τενίστας, δίχως να αναζητήσει ελαφρυντικά κόπωσης ή οτιδήποτε άλλο.

Οι δηλώσεις του Τσιτσιπά:

«Ήταν πολύ δύσκολο να βρω λύσεις, Ήταν δύσκολο να παίξεις με τον αέρα, είμαι σίγουρος ότι ήταν δύσκολο και για τον αντίπαλο. Ήταν κάτι το οποίο δυστυχώς συμβαίνει αυτές τις μέρες εδώ και δεν μπορείς να το αλλάξεις. Ελπίζω την επόμενη φορά να μην υπάρξει κάτι τέτοιο.

Αυτή η ομάδα βαθμολογικά είναι πολύ ψηλότερα από εμάς σε σύνολο, οπότε ήξερα ότι δεν θα είχαμε εύκολο έργο και ότι θα χρειαστεί να παίξω τρεις αγώνες, ήμουν 100% σίγουρος γι’ αυτό. Η κούραση δεν είναι δικαιολογία για το ότι δεν κατάφερα να κερδίσω σήμερα. Πνευματικά ήμουν έτοιμος να μπω και να παίξω τρεις φορές. Δεν κατάφερα να βγάλω το τένις που πραγματικά ήθελα να βγάλω και να δείξω μπροστά στους συμπαίκτες μου και στον κόσμο.

Είμαι απογοητευμένος φυσικά γιατί ήρθα εδώ με σκοπό την πρόκριση και τη νίκη. Νομίζω ότι ψυχολογικά η σημαντικότερη νίκη θα ήταν στο διπλό, γιατί θα μου έδινε μεγαλύτερη ώθηση και να βγάλω ακόμα μεγαλύτερη ενέργεια και ακόμα μεγαλύτερη δύναμη στο μονό. Το ότι ξεκίνησα το μονό με 1-2 δεν βοήθησε, δεν είναι ότι ένιωσα παραπάνω πίεση, αλλά πιστεύω ότι σε τέτοιες στιγμές είναι σημαντικό να έχεις ένα σημαντικό προβάδισμα ώστε να νιώσεις πιο άνετος. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να κερδίσουμε και ελπίζουμε πως το μέλλον θα κάνουμε καλύτερους αγώνες σε τέτοια σημεία».