Davis Cup: Ο Τζόκοβιτς οδήγησε τη Σερβία στους «8» της Μάλαγα

Μόλις 5 ημέρες μετά από την κατάκτηση του 24ου Grand Slam, ο Νόβακ Τζόκοβιτς μπήκε και πάλι στο court όπου κάνοντας ένα εκπληκτικό 2ο set, επιστρέφοντας από το 1-4, επικράτησε του Αλεχάνδρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα με 6-3, 6-4 σε μία ώρα και 48 λεπτά κάνοντας το 2-0 για τη Σερβία κόντρα στην Ισπανία, γεγονός που φέρνει τη Σερβία στην τελική 8άδα του Davis Cup που θα πραγματοποιηθεί στη Μάλαγα.

Davis Cup: Ο Τζόκοβιτς οδήγησε τη Σερβία στους «8» της Μάλαγα

Νωρίτερα είχε προηγηθεί η νίκη του Λάσλο Τζέρε κόντρα στον Άλμπερτ Ράμος-Βινόλας με 6-4, 6-4 κάνοντας το 1-0 για τη Σερβία, η οποία πλέον μετά και από τη νίκη στην πρεμιέρα του ομίλου της Βαλένθια κόντρα στη Ν. Κορέα, βρίσκεται στην 1η θέση μαζί με την επίσης αήττητη Τσεχία, που αντιμετωπίζει το Σάββατο με στόχο την κατάκτηση της κορυφής στο Γ’ γκρουπ.

Ο Τζόκοβιτς έχοντας…φόρα από την κατάκτηση του τίτλου στη Νέα Υόρκη την περασμένη εβδομάδα, τελείωσε το ματς με 10 άσους (ένα διπλό λάθος), αλλά και με 80% κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο service (33/41).

Στο 1ο set ο Νο1 του κόσμου αρκέστηκε σε ένα break στο 8ο game κάνοντας το 5-3, για να κλείσει στη συνέχεια στο set με 6-3. Στο 2ο set ήρθε η αντίδραση από τον Φοκίνα, ο οποίος με γρήγορο break και hold στη συνέχεια προηγήθηκε με 4-1.

Αυτό όμως ήταν και το τελευταίο κερδισμένο game του Ισπανού στη αναμέτρηση, καθώς ο Τζόκοβιτς με 5 σερί games έκανε το 6-4 σφραγίζοντας τη νίκη για τη Σερβία, αλλά και την πρόκριση στην τελική 8άδα του Davis Cup.

tennis24