Τζόκοβιτς: «Όταν αντιμετωπίζω τον Αλκαράθ, νιώθω πως παίζω με τον Ναδάλ»

Το εγκώμιο του Κάρλος Αλκαράθ, έπλεξε ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά τη συγκλονιστική αναμέτρησή τους στον τελικό του Σινσινάτι, που βρήκε θριαμβευτή τον Σέρβο τενίστα.

Τζόκοβιτς: «Όταν αντιμετωπίζω τον Αλκαράθ, νιώθω πως παίζω με τον Ναδάλ»

Αναλυτικά όσα είπε ο 36χρονος:

«Ήταν ένας από τα πιο συναρπαστικά και δύσκολα ματς που έδωσα ποτέ, σε πνευματικό, συναισθηματικό και σωματικό επίπεδο, σε όλη μου την καριέρα. Ήταν πραγματικό ‘rollercoaster’. Δε νομίζω να έχω ξαναπαίξει πολλούς αγώνες σαν κι αυτόν στην καριέρα μου. Μπορούμε ίσως να το συγκρίνουμε με τον τελικό του Australian Open του 2012 με τον Ναδάλ. Αυτή τη φορά ήταν 3 set, αλλά παίξαμε σχεδόν 4 ώρες. Στο 3ο set είχα πολλές ευκαιρίες, ακόμα και για double break. Το match point στο 5-3 ήταν απίστευτο και αποτελεί ένδειξη του τι έγινε σ’ αυτόν τον αγώνα».

Για τα όσα κάνει ο Αλκαράθ:

«Πλέον δεν με εκπλήσσει. Ίσως πέρσι ή στις αρχές της χρονιάς να με εξέπληττε αυτό που έκανε, ο τρόπος που κέρδιζε τα μεγάλα ματς και τα μεγάλα τουρνουά. Ήταν εντυπωσιακό, το μόνο που μπορείς να κάνεις μ’ αυτόν τον τύπο είναι να του βγάλεις το καπέλο. Παίζει με τόση ωριμότητα και διαχειρίζεται εξαιρετικά καλά την πίεση, για ένα 20χρονο παιδί. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πόσο νέος είναι.

Η αίσθηση που μου δίνει όταν τον αντιμετωπίζω, είναι όπως όταν αντιμετώπιζα τον Ναδάλ στην καλύτερη περίοδο και των δυο μας. Κάθε πόντος είναι μια μάχη. Είναι εκπληκτικό αυτό που βιώνω μαζί του στο τερέν. Όλοι οι αγώνες που παίξαμε ήταν έτσι».

Για το σερβίς του:

«Δεν σέρβιρα τόσο καλά όπως στο υπόλοιπο τουρνουά, αλλά έπαιζα και σε πολύ διαφορετικές συνθήκες. Έπαιξα 4 αγώνες τη νύχτα και σήμερα έπαιξα μεσημέρι με ήλιο. Είχε πολλή ζέστη και μερικές φορές ήταν ανυπόφορη. Το σερβίς μου σήμερα μου δυσκόλεψε τη ζωή, γιατί έπρεπε να παίξω περισσότερα μεγάλα ράλι.

Όταν προηγείσαι απέναντι σε έναν από τους καλύτερους παίκτες του κόσμου σε ένα μεγάλο τουρνουά, δεν μπορείς να νιώθεις άνετα και να είσαι συνέχεια συγκεντρωμένος. Όταν έχασα το σερβίς μου και πήγε 5-5 ή μετά που έχασα από το 15-40, πνευματικά σε επηρεάζουν αυτά. Αλλά είμαι πολύ ευχαριστημένος με το πως έπαιξα το επόμενο game και αργότερα το tie-break. Ήταν γενικά ένας εκπληκτικός αγώνας, με τα πάνω και τα κάτω του».