Τορόντο: Ο Ζβέρεφ στους «32» με…όπλο το service (vid)

O Αλεξάντερ Ζβέρεφ συνεχίζει τα νικηφόρα αποτελέσματα καθώς μετά από τον τελικό του Αμβούργου την περασμένη εβδομάδα και την κατάκτηση του 20ου τίτλου στην καριέρα του, κέρδισε και στην πρεμιέρα του Τορόντο τον Ολλανδό και Νο26 του κόσμου, Τάλον Χρίκσπουρ με 6-4, 7-6(3), εξασφαλίζοντας μια θέση στον 2ο γύρο του National Bank Open.

Τορόντο: Ο Ζβέρεφ στους «32» με…όπλο το service (vid)

“Σύμμαχος” στη νίκη του Ζβέρεφ ήταν το service του με τον Γερμανό να σταματά στους 12 άσους (κανένα διπλό λάθος), πέρασε το 74% από το πρώτο service κερδίζοντας το 81% των πόντων (39/48), έσβησε το μοναδικό break-point του αντιπάλου του, ενώ ο ίδιος χρειάστηκε ένα break σε 3 συνολικά προσπάθειες.

Το 1ο set ξεκίνησε με τους δύο παίκτες να κάνουν από ένα δύσκολο hold σβήνοντας από ένα break-point και ολοκληρώθηκε με τον Ζβέρεφ να “χτυπά” στο κατάλληλο σημείο φτάνοντας στο μοναδικό του break στο 10ο game κλείνοντας το set με 6-4.

Το 2ο σκέλος του αγώνα κρίθηκε στο tie-break με τον Χρίκσπουρ να βρίσκει πρώτος mini-break (1/0), αλλά στη συνέχεια ο Ζβέρεφ με 3 mini-break να φτάνει στο 7/3 και στην πρόκριση στην επόμενη φάση εκεί όπου θα συναντήσει τον Ισπανό Αλεχάνδρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα, ο οποίος με τη σειρά του επικράτησε την Δευτέρα του Αμερικανού Τζέι Τζέι Γουλφ μες 6-2, 6-0.

Μαζί με τον Ζβέρεφ στη φάση των “32” προκρίθηκε και Άλεξ ντε Μινόρ, με τον φιναλίστ του Λος Κάμπος της περασμένης Κυριακής, να επικρατεί του Κάμερον Νόρι με 7-5, 6-4 μετά από μια ώρα και 44 λεπτά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αυστραλός και Νο18 του κόσμου, κατάφερε να κάνει την ανατροπή στο 1ο set όπου βρέθηκε πίσω με 5-3 για να κλείσει το set με 7-5 και να βρεθεί στον επόμενο γύρο όπου θα παίξει είτε με τον νικητή του Citi Open της περασμένης Κυριακής, Ντάνι Έβανς, είτε με τον Καναδό Γκαμπριέλ Ντιαλό.

Σημαντική νίκη σημείωσε και ο Αυστραλός και Νο62 του κόσμου, Αλεκσάνταρ Βούκιτς με τον φιναλίστ της Ατλάντα πριν από 15 ημέρες να επικρατεί του Κροάτη Μπόρνα Τσόριτς με 6-2, 6-3 σε 74 λεπτά και στον 2ο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Αμερικανό Σεμπάστιαν Κόρντα.

Όσο για τον Νίκολας Τζάρι ο Χιλιανός δέχθηκε τη δεύτερη σερί ανατροπή, μετά από εκείνη κόντρα στον Στέφανο Τσιτσιπά στα προημιτελικά του Λος Κάμπος, γνωρίζοντας την ήττα από τον Γάλλο Ούγκο Αμπέρ με 4-6, 6-3, 6-4. Ο Αμπέρ στους “32′ θα αντιμετωπίσει τον Αμερικανό Τέιλορ Φριτς.

πηγή: tennis24.gr