Τσιτσιπάς: «Ο πατέρας μου είναι σε άδεια - Του έδωσα χρόνο να ξεκουραστεί»

Για την αντικατάσταση του πατέρα του από τον Μαρκ Φιλιππούση στο ρόλο του προπονητή μίλησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Τσιτσιπάς: «Ο πατέρας μου είναι σε άδεια - Του έδωσα χρόνο να ξεκουραστεί»

Τον Μαρκ Φιλιππούση επέλεξε ως προπονητή του ο Στέφανος Τσιτσιπάς, δίνοντας όπως τόνισε άδεια στον πατέρα του, Απόστολο, με σκοπό να ξεκουραστεί.

Λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση του Λος Κάμπος και πριν την επόμενη πρόκληση του Έλληνα πρωταθλητή στον Καναδά, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεκαθάρισε την κατάσταση λέγοντας πως η απουσία του πατέρας του είναι προσωρινή, ενώ έπλεξε το εγκώμιο του νέου του προπονητή, Μαρκ Φιλιππούση.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Ο πατέρας μου τώρα είναι σε άδεια, του έδωσα χρόνο να ξεκουραστεί. Έχει να πάρει άδεια από τότε που ήμουν 12 χρονών! Νομίζω είναι υγιές για εκείνον να μείνει λίγο καιρό μακριά από το Tour και να επιστρέψει ανανεωμένος.

Oι γονείς πολλές φορές είναι συναισθηματικά φορτισμένοι και το καταλαβαίνω απόλυτα. Μπορεί να μην είμαι γονιός, αλλά μπορώ να φανταστώ πόσο δύσκολο είναι να βλέπεις το παιδί σου να τα δίνει όλα και να περνάει τόσα πολλά κατά τη διάρκεια ενός αγώνα.

Τον αγαπώ και θέλω να συνεχίσει να είναι μέρος αυτού του ταξιδιού που έχουμε χτίσει μαζί, δεν πρόκειται να πάει πουθενά. Είναι ακόμα μαζί μας και ακόμα ακολουθεί τη διαδρομή μας και το ταξίδι μας», ανέφερε σχετικά με τον πατέρα του, ενώ στη συνέχεια μίλησε και για τον Μαρκ Φιλιππούση.

«Είναι καιρός να συνεχίσουμε να εξερευνούμε για νέα πράγματα. Είμαι ανοιχτόμυαλος και θέλω να μάθω όσα περισσότερα μπορώ και να τα αξιοποιήσω για την εξέλιξη της καριέρας μου, επειδή κατά καιρούς έχω νιώσει να μένω στάσιμος.

Και ο Μαρκ είναι γονιός. Μπορεί να μην είναι ο πατέρας μου, αλλά έχει περάσει πολλές στιγμές και στη δική του καριέρα που μπορεί να αναγνωρίσει και να αποτυπώσει καλύτερα κάποια πράγματα. Είναι απίστευτος άνθρωπος. Με έχει βοηθήσει πολύ και ήταν πάντα εκεί για μένα. Ακόμα και όταν ο κόσμος δεν τον έβλεπε κοντά μου, ήταν εκεί για μένα. Είναι μια πολύ μεγάλη προσθήκη για την ομάδα μας».

Ο Στέφανος θα κάνει πρεμιέρα στο μονό του Μόντρεαλ αύριο (9/8), κόντρα στον πολύπειρο Γάλλο, Γκαέλ Μονφίς!