Ο Τσιτσιπάς και το Ελλάς - Σλοβακία για το Davis Cup στο Καλλιμάρμαρο!

Στο Καλλιμάρμαρο με τον Στέφανο Τσιτσιπά στην σύνθεση της η Εθνική τένις θ' αντιμετωπίσει την Σλοβακία τον Σεπτέμβρη (16-17/09) για το Davis Cup με στόχο τη νίκη και το... ρεκόρ θεατών!

Ο Τσιτσιπάς και το Ελλάς - Σλοβακία για το Davis Cup στο Καλλιμάρμαρο!

Σε μια εντυπωσιακή από άποψη marketing κίνηση προέβη η Ομοσπονδία Αντισφαίρισης ανακοινώνοντας ότι για πρώτη φορά στον υπεραιωνόβιο βίο του το Καλλιμάρμαρο στάδιο θα φιλοξενήσει αγώνα τένις και με ...κράχτη τον Στέφανο Τσιτσιπά αναμένεται ρεκόρ προσέλευσης θεατών σε αγώνα επί ελληνικού εδάφους!

Η Εθνική θα αντιμετωπίσει τη Σλοβακία (16-17/09) στον αγώνα και αν επικρατήσει, τότε θα είναι σε θέση να παίξει στα προκριματικά του βασικού τουρνουά του Davis Cup το 2024 και να διεκδικήσει την πρόκρισή της στις «16» καλύτερες ομάδες του κόσμου.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν αμέσως μετά το αμερικάνικο όπεν και η παρουσία του Στέφανου Τσιτσιπά, όπως συνέβει και στην αναμέτρηση της Ελλάδας με το Εκουαδόρ (στο κλειστό του ΟΑΚΑ) θα είναι καθοριστική τόσο για την επιτυχία της Εθνικής όσο και για το ρεκόρ προσέλευσης θεατών

Στην ανακοίνωση της η ΕΦΟΑ αναφέρει:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει, πως η συνάντηση της Εθνικής ομάδας των ανδρών με αντίπαλο τη Σλοβακία, για το World Group 1 του DAVIS CUP, θα φιλοξενηθεί στο Καλλιμάρμαρο το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Σεπτεμβρίου 2023, σε συνεργασία με τον Όμιλο Αντισφαίρισης Αθηνών.

Η Διεθνής Ομοσπονδίας Τένις (ITF) έκανε δεκτό το αίτημα της ΕΦΟΑ, για να διεξαχθούν για πρώτη φορά αγώνες τένις στο ιστορικό Στάδιο όπου πραγματοποιήθηκαν οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες το 1896.

Το διήμερο του Σεπτεμβρίου, η εικόνα από το Παναθηναϊκό Στάδιο των αγώνων της κορυφαίας διοργάνωσης σε επίπεδο Εθνικών ομάδων, θα ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο, προβάλλοντας την Ελλάδα και το ελληνικό τένις.

Η συνάντηση στο Παναθηναϊκό Στάδιο είναι πρόδρομος και άλλων σημαντικών γεγονότων για την οικογένεια του ελληνικού τένις».