Κρίση πανικού κι εγκατάλειψη λόγω διαιτητικού λάθους Κινέζα τενίστρια στην Βουδαπέστη!

Η Κινέζα, Σουάι Ζανγκ, εγκατέλειψε τον αγώνα με την Ουγγαρέζα Αμαρίσα Τoθ στο τουρνουά της Βουδαπέστης, μετά από εξόφθαλμο διαιτητικό λάθος που της προκάλεσε κρίση πανικού την οποία ενέτειναν οι αποδοκιμασίες του κοινού, αλλά κι η στάση της αντιπάλου της...

Κρίση πανικού κι εγκατάλειψη λόγω διαιτητικού λάθους Κινέζα τενίστρια στην Βουδαπέστη!

Προς αποφυγή και καταδίκη, απερίφραστα, τα όσα συνέβησαν στο 250αρι τουρνουά της Βουδαπέστης...

Η Κινέζα Σουάι Ζανγκ αντιμετώπιζε (18/07) στη διοργάνωση της Ουγγρικής πρωτεύουσας την (ντόπια) Αμαρίσα Τοθ.

Η διαιτητής της αναμέτρησης αποφάσισε σε ένα χτύπημα της Ζανγκ -το οποίο βρήκε ξεκάθαρα τη γραμμή- να μην μετρήσει τον πόντο υπέρ της (αλλά να τον δώσει στην αντίπαλο της ...).

Μετά τις έντονες διαμαρτυρίες της Ασιάτισσας εδέησε να κατέβει από την καρέκλα της και είδε το σημάδι της μπάλας στη γραμμή που εκείνη της έδειχνε, αλλά προς γενική κατάπληξη (πλην των Ούγγρων φιλάθλων στο γήπεδο που υποστήριζαν την συμπατριώτισσα τους...) επέμεινε στην απόφαση της.

Η κάμερα στη ζωντανή μετάδοση, εστίασε πάνω στο σημάδι που ήταν ξεκάθαρα μέσα, ενώ και σε αργή κίνηση φαίνεται στο ριπλέι ότι έχει βρει γραμμή

Κι αφού, παρά τις εκκλήσεις της, η επόπτης δεν εμφανίστηκε ποτέ, η Ζανγκ βλέποντας όχι μόνο το κοινό να τη γιουχάρει αλλά και την αντίπαλο της να ...σβήνει με το πόδι της το σημάδι της μπάλας στη γραμμή υπέστη κρίση πανικού!

Έκατσε απαρηγόρητη στον πάγκο και αποφάσισε να εγκαταλείψει τον αγώνα κάτω από αυτές τις συνθήκες.

Παρόλα αυτά, η Ζανγκ πήγε κι έδωσε το χέρι στη διαιτητή και την αντίπαλο της παρότι η τελευταία πανηγύριζε, έξαλλα την εγκατάλειψη της...

Στήριξη από «Σακ» στην Ζιανγκ

Τα προαναφερθέντα εξαγρίωσαν πολλές τενίστριες (Αϊλα Τομλγιάνοβιτς, Ντάρια Σάβιλ, Καρολίν Γκαρσία και Κριστίνα Κασάτκινα), που πήραν το μέρος της Ζανγκ δημόσια και κατηγόρησαν την αντίπαλο της.

Το ίδιο έκανε κι η Μαρία Σάκκαρη, μέσω ανάρτησης της στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Τwitter.

Εκεί όχι μόνο εξήρε το χαρακτήρα της Ασιάτισσας αλλά δεν δίστασε να ζητήσει τον αποκλεισμό της Τοθ για την αντιαθλητική συμπεριφορά της! Αναλυτικότερα, έγραψε στη δημοσίευσή της:

«Η Σουάι Ζανγκ είναι η πιο καλή παίκτρια στο τουρ. Αυτό το κορίτσι, η Τοθ, θα πρέπει να αποκλειστεί από την συνέχεια».