Wimbledon: Με στόχο τα προημιτελικά ο Τσιτσιπάς

Για 7η διαδοχική μέρα θα αγωνιστεί στο Wimbledon ο Στέφανος Τσιτσιπάς, έχοντας ένα από τα πιο επιβαρυμένα προγράμματα παικτών στη φετινή διοργάνωση, και σήμερα στοχεύει στο να προκριθεί για πρώτη φορά στην καριέρα του, στα προημιτελικά του Βρετανικού Grand Slam.

Wimbledon: Με στόχο τα προημιτελικά ο Τσιτσιπάς

Συγκεκριμένα, ο 24χρονος Έλληνας τενίστας θα αντιμετωπίσει τον Αμερικανό Κρίστοφερ Γιούμπανκς για τον 4ο γύρο του Wimbledon, στο δεύτερο ματς του Court 2 στο All England Club, μιας και προηγείται η αναμέτρηση ανάμεσα σε Μάντισον Κις και Μίρα Αντρέεβα. Οπότε η ώρα έναρξής του αναμένεται λίγο μετά τις 15:00 GR.

Αυτή θα είναι η πρώτη αναμέτρηση μεταξύ των δύο παικτών, με τον No5 του κόσμου να έχει αγωνιστεί ακόμα τρεις φορές στο Λονδίνο κόντρα σε Αμερικανούς παίκτες, με απολογισμό μία νίκη και δύο ήττες.

Είχε επικρατήσει του Τζάρεντ Ντόναλντσον το 2018, όμως την ίδια χρονιά έχασε από τον Τζον Ίσνερ στα 3 set, και πάλι για τον 4ο γύρο, ενώ το 2021 ηττήθηκε και πάλι χωρίς να πάρει κάποιο set από τον Φράνσις Τιάφο, στον 1ο γύρο του τουρνουά.

Στα σημαντικά παιχνίδια της ημέρας, στο κεντρικό κορτ θα ξεκινήσει η αγωνιστική δράση στις 15:30 GR, με την αναμέτρηση ανάμεσα σε Μπεατρίζ Χαντάντ Μάια και Έλενα Ριμπάκινα, ενώ τη σκυτάλη θα πάρουν οι Νόβακ Τζόκοβιτς και Χούμπερτ Χουρκάτς, για να συνεχίσουν τις χθεσινοβραδινές προσπάθειές τους από το 3ο set.

Μετά θα παίξουν η Ονς Ζαμπέρ με την Πέτρα Κβίτοβα, και θα κλείσει το ημερήσιο πρόγραμμα του γηπέδου ο Κάρλος Αλκαράθ, κόντρα στον Ματέο Μπερετίνι, σε αναμέτρηση που αναμένεται να αρχίσει μετά τις 21:00 GR.

Στο Court 1, οι Ντανιίλ Μεντβέντεφ και Γίρι Λεχέτσκα θα ξεκινήσουν τη δράση στις 15:00 GR, μετέπειτα η Κατερίνα Αλέξάντροβα θα κοντραριστεί με την Αρίνα Σαμπαλένκα, ενώ την αυλαία στο γήπεδο θα ρίξουν οι Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ και Χόλγκερ Ρούνε.

tennis24.gr