Wimbledon: Στον 4ο γύρο η Σφιόντεκ (vid)

Στον 4ο γύρο του Wimbledon προκρίθηκε η Ίγκα Σφιόντεκ, η οποία αν και δυσκολεύτηκε έκαμψε τελικά την αντίσταση της Πέτρα Μάρτιτς με 2-0 σετ

Wimbledon: Στον 4ο γύρο η Σφιόντεκ (vid)

Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, η Ίγκα Σφιόντεκ κατάφερε να ξεπεράσει την πρόκληση της Πέτρα Μάρτιτς και να εξασφαλίσει την πρόκρισή της στα "16" του τουρνουά.

Παρά το γεγονός ότι η Νο1 του κόσμου αντιμετώπισε προβλήματα με το service, κατάφερε να κερδίσει τον αγώνα με σκορ 6-2, 7-5 μετά από μία ώρα και 43 λεπτά.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα, σημείωσε 30 winners, έκανε 22 λάθη (όσα και η Μάρτιτς) και αξιοποίησε 5 από τις 8 ευκαιρίες για break. Η Σφιόντεκ ξεκίνησε το παιχνίδι σβήνοντας 3 break-points της Μάρτιτς και πήρε προβάδισμα με 2-1.

Παρόλα αυτά, η Μάρτιτς απάντησε άμεσα και ισοφάρισε σε 2-2. Ωστόσο, η Σφιόντεκ βρήκε τον ρυθμό της και κατέκτησε το πρώτο set με 6-2 (1-0) κερδίζοντας συνεχόμενα 4 παιχνίδια.

Στο δεύτερο σετ, η Πολωνή πήρε ξανά το προβάδισμα με 4-3, αλλά η Μάρτιτς απέτρεψε ένα match-point και ισοφάρισε σε 5-4. Αν και η Σφιόντεκ έχασε ένα match-point, η Μάρτιτς κατάφερε να ισοφαρίσει σε 5-5 με ένα break.

Ωστόσο, η Σφιόντεκ πήρε ένα ακόμα break που αποδείχθηκε κρίσιμο (6-5) και, μετά από 3 match-points, κατάφερε να κλείσει τον αγώνα και να προκριθεί στον επόμενο γύρο, όπου θα αντιμετωπίσει την Μπελίντα Μπέντσιτς.

Δείτε στιγμιότυπα: