Τσιτσιπάς: «Περισσότερη πίεση από την παρουσία της Μπαντόσα στην κερκίδα...»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδειξε να έχει επίγνωση τι τον περιμένει από άποψη κλίματος στον αγώνα του 2ου γύρου του Γουίμπλεντον κόντρα στον Άντι Mάρεϊ, ενώ παραδέχθηκε ότι η παρουσία της συντρόφου του Πάουλο Μπαντόσα στο φινάλε `του αγώνα με τον Τιμ προσέθεσε πίεση στην ήδη υπάρχουσα...

Τσιτσιπάς: «Περισσότερη πίεση από την παρουσία της Μπαντόσα στην κερκίδα...»

Έτοιμος να δώσει αγώνα «εκτός έδρας» εμφανίστηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά την επικράτηση του επί του Ντομινίκ Τιμ για τον πρώτο γύρο του Wimbledon.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας στα χρονικά αναφέρθηκε στην επικείμενη αναμέτρηση με τον Άντι Μάρεϊ λέγοντας πως δεν περιμένει να έχει την υποστήριξη κανενός ενώ εξεφρασε τη θέληση του να αγωνιστεί στο κεντρικό κορτ του λονδρέζικου grand slam.

Ωστόσο αρχικά ρωτήθηκε για την αναμέτρηση με τον Αυστριακό:

- Έχετε παίξει αρκετές φορές ο ένας κόντρα στον άλλο ήταν ένα πιεστικό ματς;

«Νιώθω πολύ πιεσμένος, δεν ξέρω πόσες ώρες παίζαμε. Είμαι πολύ ευχαριστημένος που τελικά κέρδισα. Ήταν ένα από τα πολύ καλά παιχνίδια που έχω παίξει κόντρα στον Τιμ και ήταν αρκετά δύσκολο την ίδια στιγμή. Παλέψαμε σκληρά, ελπίζω και εσείς να το απολαύσατε. Του εύχομαι τα καλύτερα».

- Θα παίξεις κόντρα στον Άντι Μάρεϊ τώρα, πως το περιμένεις;

«Δεν περιμένω κανέναν να με υποστηρίξει. Και δεν θα είναι η πρώτη φορά. Θυμάμαι όταν ήμουν μικρός πως είχα δει τον πρώτο του τίτλο στο Wimbledon και τον έχει δει αρκετές φορές στον τελικό. Είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο για το άθλημα μας. Ελπίζω να βγάλω τον καλύτερο μου εαυτό. Θα ήθελα πολύ να παίξουμε στο κεντρικό κορτ».

Ερωτηθείς, εξάλλου, για την σύντροφο του Πάουλο Μπαντόσα με την οποία θ' αγωνιστεί στο μεικτό διπλό του τουρνουά είπε:

-Τώρα θα παίξεις στο διπλό με τον αδερφό σου και στα μικτά με τη σύντροφο σου η οποία μόλις κέρδισε ήρθε να σε δει;

«Μόλις το έμαθα, δεν είχα ιδέα πως νίκησε».

-Ήταν περισσότερο χαλαρωτικό για σένα να είναι εδώ;

«Ήταν περισσότερο πιεστικό. Δεν είχα σκεφτεί πως θα παίζω και στο απλό, και στο διπλό και στο μεικτό. Εϊναι μεγάλη ευχαρίστηση να παίζω με τους ανθρώπους που έχω στη ζωή μου. Είναι ένα όνειρο που γίνεται για μένα πραγματικότητα. Απ' όταν ήμουν μικρό παιδί σκεφτόμουν πως θα παίξω σε αυτά τα γήπεδα".