Wimbledon: Κάνουν πρεμιέρα Σάκκαρη και Τσιτσιπάς

Η Μαρία Σάκκαρη και ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα δώσουν το πρώτο τους παιχνίδι στο φετινό Wimbledon.

Wimbledon: Κάνουν πρεμιέρα Σάκκαρη και Τσιτσιπάς

Σε ρυθμούς Wimbledon κινείται η Μαρία Σάκκαρη και ο Στέφανος Τσιτσιπάς, καθώς σήμερα θα ξεκινήσουν τις υποχρεώσεις τους στο τουρνουά του Λονδίνου.

Την αρχή θα κάνει ο Έλληνας πρωταθλητής που θα κληθεί να ξεπεράσει το εμπόδιο του Ντόμινικ Τιμ. Οι δύο παίκτες θα συναντηθούν για δεύτερη φορά μέσα στο 2023, μετά από την δραματική αναμέτρηση του Madrid Open, τον περασμένου Απριλίου με τον Τσιτσιπά να επικρατεί στα 3 σετ μετά από 2 ώρες και 19 λεπτά, βελτιώνοντας το ρεκόρ του απέναντι στον Αυστριακό σε 4-5.

Αυτή θα είναι η πρώτη τους συνάντηση σε γρασίδι, αλλά και η μόλις δεύτερη σε Grand Slam μετά από το Roland Garros του 2018 με τον Τιμ να επικρατεί στα 4 σετ.

Από την άλλη η Ελληνίδα πρωταθλήτρια καλείται να νικήσει τη Μάρτα Κόστιουκ. Σάκκαρη και Κόστιουκ έχουν αναμετρηθεί ακόμα δύο φορές στο παρελθόν με την Ελληνίδα τενίστρια να επικρατεί ισάριθμες φορές.

Η πρώτη μάλιστα ήταν σε Grand Slam και συγκεκριμένα στο US Open του 2021 (και πάλι στην πρεμιέρα), με την Σάκκαρη να κερδίζει στα 2 σετ (6-4, 6-4), ενώ το ίδιο συνέβη και στο τουρνουά της Γουαδαλαχάρα το 2022 (6-4, 6-3).