Queen’s: Τίτλος και επιστροφή στο Νο1 για τον Αλκαράθ (vids)

Ο Κάρλος Αλκαράθ ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο την εξαιρετική του εβδομάδα στο Cinch Championships, επικρατώντας στον τελικό του Αυστραλού, Άλεξ ντε Μινόρ με 6-4, 6-4 μετά από 1,5 ώρα κατακτώντας τον 1ο τίτλο καριέρας σε γρασίδι, επιστρέφοντας παράλληλα (από την Δευτέρα 26/6) στο Νο1 του κόσμου.

Queen’s: Τίτλος και επιστροφή στο Νο1 για τον Αλκαράθ (vids)

Ο 20χρονος Ισπανός έφτασε τις 40 νίκες φέτος στο Tour (μόνο ο Μεντβέντεφ έχει περισσότερες), κατέκτησε τον 11ο τίτλο στην καριέρα του σε 14 τελικούς και το 5ο τη φετινή σεζόν, ενώ έγινε ο 17ος παίκτης που έχει από έναν τουλάχιστον τίτλο σε κάθε επιφάνεια.

Παράλληλα ο Αλκαράθ κατέρριψε κι ένα ρεκόρ 18 ετών που διατηρούσε ο Ρισάρ Γκασκέ, καθώς έγινε πλέον ο πρώτος παίκτης που φτάνει σε τίτλο στο γρασίδι στον πρώτο τελικό στην καριέρα του πριν τη συμπλήρωση των 21 ετών κάτι που είχε κάνει ο Γάλλος στο Νότιγχαμ το 2005.

Αν και ο Ισπανός πήρε ιατρικό τάιμ-άουτ για τις ενοχλήσεις που είχε στον δεξί τετρακέφαλο μετά το τέλος του 1ου set, έδειξε ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση στη συμπεριφορά του στο γρασίδι, τελειώνοντας τον τελικό με 7 άσους (ένα διπλό λάθος), με 72% κερδισμένους πόντους στο πρώτο service (28/39), σβήνοντας και τα 2 break-points του ντε Μινόρ, ενώ ο ίδιος είχε το απόλυτο στις ευκαιρίες για break ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με 2/2.

Επίσης ο Ισπανός σημείωσε 15 winners (όσους και ο ντε Μινόρ), ενώ είχε και μόλις 11 αβίαστα λάθη, 3 λιγότερα απ’ όσα υπέπεσε ο Αυστραλός (11-14).

Ο “κλειστός” τελικός πήρε…φωτιά στο 8ο game με τον Αλκαράθ να φτάνει σ’ ένα μεγάλο hold σβήνοντας τα 2 break-points του ντε Μινόρ ισοφαρίζοντας σε 4-4, ενώ αμέσως μετά ο Ισπανός βρήκε το πρώτο break του τελικού κάνοντας το 5-4 και στη συνέχεια το 6-4 παίρνοντας προβάδισμα με 1-0.

Αμέσως μετά ζήτησε ιατρικό τάιμ-άουτ, όπου του δέχθηκε ο δεξιός τετρακέφαλος με τον Ισπανό ωστόσο να βρίσκει νέο break στο 5ο game και σε συνδυασμό μ’ ένα ακόμη hold έκανε το 4-2. Από εκεί και πέρα και οι δύο φιναλίστ κράτησαν τα service τους με τον Αλκαράθ να σφραγίζει τον τίτλο στο Queen’s club, αλλά και την επιστροφή του στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης στέλνοντας το δικό του μήνυμα για το προσεχές Wimbledon.

tennis24.gr