Ξανά στο Νο. 1 ο Τζόκοβιτς - Εκτός τοπ 100 ο Ναδάλ

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς βρίσκεται ξανά στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, την ίδια στιγμή που ο Ραφαέλ Ναδάλ τέθηκε εκτός 100άδας. 

Ξανά στο Νο. 1 ο Τζόκοβιτς - Εκτός τοπ 100 ο Ναδάλ

Mετά την κατάκτηση του Roland Garros ο Νόβακ Τζόκοβιτς επέστρεψε στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Έτσι συμπλήρωσε 388 εβδομάδες παρουσίας στην κορυφή του κόσμου, την ίδια στιγμή που κατέχει το ρεκόρ με τις περισσότερες εβδομάδες παρουσίας στο Νο. 1. Στη δεύτερη θέση τον ακολουθεί ο Ρότζερ Φέντερερ με 310 εβδομάδες.

Από μια θέση έχασαν οι Κάρλος Αλκαράθ και Ντανίλ Μεντβέντεφ, στο Νο.2 και στο Νο.3 αντίστοιχα, ενώ σταθεροί έμειναν ο Γκάσπερ Ρουντ, που επανέλαβε την περσινή του πορεία μέχρι τον τελικό του Roland Garros και βρίσκεται στο Νο.4, αλλά και ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που συμπληρώνει την πρώτη πεντάδα στο Νο.5.

Όσον αφορά τον Ραφαέλ Ναδάλ, ο Ισπανός έχασε 121 θέσεις και πλέον βρίσκεται στο Νο. 136 του κόσμου. Είναι η χαμηλότερη θέση που έχει από τον Μάρτιο του 2003 και η πρώτη φορά που βγαίνει εκτός τοπ 100 από τις 21 Απριλίου 2003, όταν είχε κάνει το ντεμπούτο του στην πρώτη 100άδα της ΑΤΡ.