Rοland Garros: Koύπα, ξανά η Σβιόντεκ μετά από τρομερή μάχη με την Moύχοβα που απείλησε μ' ανατροπή!

Η Ίγκα Σβιόντεκ κατέκτησε για 2η σερί χρονιά,  το Roland Garros φτάνοντας τα 4 grand slam, αφού επικράτησε μετά από μάχη της Καρολίνα Μούχοβα με 2-1 σετ (6-2, 5-7, 6-4). Η Τσέχα απείλησε την Πολωνή (Νο1) μ' ανατροπή αλλά δεν την ολοκλήρωσε...

Rοland Garros: Koύπα, ξανά η Σβιόντεκ μετά από τρομερή μάχη με την Moύχοβα που απείλησε μ' ανατροπή!

Τα σκήπτρα της διατήρησε στο Roland Garros η Ίγκα Σβιόντεκ κατακτώντας το δεύτερο τρόπαιο της στο παρισινό grand slam και το τέταρτο συνολικά.

Για να το πετύχει χρειάστηκε να δώσει τιτάνια μάχη με την Καρολίνα Μούχοβα (που καθ' οδόν για τον τελικό απέκλεισε και την Σάκκαρη) η οποία μετά από ένα υποτονικό πρώτο σετ (όπου έχασε 6-2) όχι μόνο ισοφάρισε (παρότι έχανε 3-0 αρχικά...) παίρνοντας το δεύτερο (7-5), αλλά απείλησε την Σβιόντεκ (σ. έφτασε στον τελικό χωρίς χαμένο σετ....) να κάνει την ολική επαναφορά αφού προηγήθηκε 0-2 και 3-4 γκέιμς στο τρίτο!

Τότε όμως «μίλησε» η κλάση της Πολωνής (Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης) που αρχικά έκανε το 0-2, 3-2, και μετά το 3-4 δεν ξανάχασε γκέιμ κατακτώντας τον 3ο της τίτλο στη Γαλλική πρωτεύουσα μετά από αγώνα δύο ωρών και 47 λεπτών!