Τσιτσιπάς: «Τέτοιοι αντίπαλοι με κάνουν καλύτερο»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για την πρόκριση του στα προημιτελικά του Roland Garros και τη… μονομαχία του με τον Αλκαράθ.

Τσιτσιπάς: «Τέτοιοι αντίπαλοι με κάνουν καλύτερο»

Σαρωτικός ήταν ο Στέφανος Τσιτσιπάς κόντρα στον Σεμπάστιαν Όφνερ στον οποίο δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης και στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει τον Αλκαράθ.

Μετά το τέλος του παιχνιδιού ο Έλληνας τενίστας μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον αντίπαλο του, ενώ στάθηκε στην πνευματική δύναμη που απαιτείται.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Στέφανου Τσιτσιπά:

«Όπως πάντα, θέλω να συγχαρώ τον Σεμπάστιαν για την καταπληκτική το πορεία. Σωματικά αισθάνομαι ότι δεν είναι ποτέ εύκολο κάτι τέτοιο, έχω βρεθεί και εγώ σε παρόμοια θέση. Μου αρέσει η φιλκοσοφία του, ανταποκρίθηκε, έκανε δύσκολα τα πράγματα για εμένα. Τέτοιοι δυνατοί αντίπαλοι μπορούν να με κάνουν καλύτερο».

Γιατί έδειξε το μυαλό του: «Πνευματική δύναμη. Ας αποδώσουμε τα εύσημα πρώτα στον Βαβρίνκα γι' αυτή την κίνηση».

Για την πνευματική δύναμη κατά τη διάρκεια του τουρνουά: «Καθημερινά έχουμε πολύ τένις. Κάνουμε προπονήσεις με όνειρο να παίξουμε σε grand slams, σωματικά πρέπει να είσαι έτοιμος. Είναι σημαντικό να είσαι απασχολημένος λίγο έξω από το τένις κατά τη διάρκεια του τουρνουά, να πάρεις λίγο χρόνο. Σημαντικό να αποσυνδέεσαι, το Παρίσι προσφέρεται. Ακούω πολλή μουσική, ας το κρατήσουμε γι' άλλη φορά».