Πρεμιέρα στο Japan Open για Τσιτσιπά (vid)

Ο Έλληνας πρωταθλητής θα «ψάξει» την πρώτη του νίκη μετά το US Open αντιμετωπίζοντας την Τρίτη (2/10) τον Ιάπωνα Τάρο Ντάνιελ.

Πρεμιέρα στο Japan Open για Τσιτσιπά (vid)

Κόντρα στον Ιάπωνα Τάρο Ντάνιελ (Νο 72) αρχίζει αύριο (2/10) την προσπάθειά του στο Japan Open του Τόκιο ο Στέφανος Τσιτσιπάς, θέλοντας να πετύχει την πρώτη του νίκη μετά το US Open.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα της ATP ο Έλληνας πρωταθλητής υπογράμμισε αρχικά: «Νιώθω σαν δεύτερο σπίτι μου το Τόκιο. Έχω συγγενείς που ζουν στο Τόκιο, νιώθω πάντα όμορφα και άνετα όταν το επισκέπτομαι. Ανυπομονώ να ξεκινήσει το τουρνουά, είναι ένα ιδιαίτερο τουρνουά για μένα. Ελπίζω να παίξω εδώ το καλύτερο τένις μου».

Για την αυτοπεποίθηση που έχει αποκτήσει φέτος είπε: «Η αυτοπεποίθηση προέρχεται από τη δουλειά που έχει βάλει στο κορτ, από την προπόνηση, την εξάσκηση. Έχω προπονηθεί πολύ σκληρά. Είχα κάποιες ήττες τις τελευταίες βδομάδες, αλλά ελπίζω να επιστρέψω και πάλι στις νίκες για να βρω και πάλι την αυτοπεποίθησή μου.

Η κούραση είναι ένας λόγος ενδεχομένως. Δεν νιώθω το ίδιο φρέσκος όπως στο Τορόντο ή την Ουάσινγκτον, αλλά έχω άλλα 4-5 τουρνουά οπότε πρέπει να τα δώσω όλα για το φινάλε της σεζόν. Αυτό το κομμάτι της χρονιάς είναι κάτι που μου δίνει έξτρα κίνητρο».

Ο Τσιτσιπάς έχει ελπίδες να μπει στο Τοπ 10 του κόσμου και να βρεθεί στον τελικό της ATP στο Λονδίνο, διαφορετικά θα είναι σίγουρα στον τελικό των Νέων στο Μιλάνο. Σχολιάζοντας τη θέση του, ο Έλληνας πρωταθλητής τόνισε: «Δεν είμαι πολύ μακριά από το να καταφέρω να έχω ελπίδες γι το Λονδίνο. Έχω παίξει καλό τένις φέτος και αξίζω εδώ που βρίσκομαι. Θέλω τα τα δώσω όλα για το Λονδίνο, αλλιώς θα πάω στο Μιλάνο».

Κάνοντας έναν μίνι απολογισμό για το 2018 σχολίασε: «Ο στόχος μου ήταν είμαι μέσα στο Τοπ 50, αλλά είμαι στο Νο15. Είμαι χαρούμενος, αλλά αν τελείωνε η σεζόν σήμερα, τότε θα ξεκουραζόμουν για δύο εβδομάδες και θα άρχιζα κατευθείαν την προετοιμασία μου για τα τουρνουά της Αυστραλίας».

Δείτε το βίντεο της ATP με τις δηλώσεις του Στέφανου Τσιτσιπά: